2 porgandit, 30 g pähkleid, 20 g mett, 2 õuna,1 sidrun, võid.

Puhasta õunad ja porgand.
Riivi porgand ja lõika õunad tükkideks. Hauta pisut kuumas võis. Sega kõik ained kokku ning piserda üle sidrunimahlaga.

JUUSTUSUPP

3 dl vett, 4 dl piima,150 g juustu,2 pirni,1 sl võid, 2 sl jahu, pipart, röstitud saiakuubikuid.
Sulata potis või ning sega jahu selle sisse. Kalla juurde vesi ning sega ühtlaseks massiks. Lisa piim ja riivitud juust. Lase veidi haududa.
Lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud pirnid ja maitsesta.
Serveeri supp saiakuubikutega.

LEIVAKOTLETID

300 g leiba, 1 sibul,1 muna, 2 sl jahu, soola, pipart, vett, riivsaia.
Leota leivakuubikud vees pehmeks, pigista liigne vesi välja ning vajuta kahvliga peeneks. Sega juurde jahu, tükeldatud ja rasvas praetud sibul, muna ja maitseained.
Sega ühtlane mass ning vormi kotletid, veereta riivsaias, prae. Soovi korral lisa taignasse singitükikesi.

ÕUNAMAGUSTOIT

0,5 kg õunu,1 tl kaneeli, 25 g võid,1 dl kohvikoort,1 dl suhkrut,1,5 dl kaerahelbeid, serveerimiseks jäätis.

Koori õunad,eemalda seemneosa, viiluta ja lao ahjuplaadile.
Riputa kaneeliga üle.
Ülejäänud ained aja potis keema, vala õuntele ja pane 200 kraadisesse ahju umbes 25 minutiks. Serveeri jäätisepallidega.

HEAD ISU!