Aseta fileed tööpinnale selg allapoole, riputa peale soola ja keera rulli ja tõsta ahjuvormi. Viiluta sidrun õhukesteks viiludeks ja aseta fileerullide peale. Sega kokku leemeained ja vala sinna peale. Lase külmkapis umbes tund maitsestuda ja seejärel küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

KALAKOTLETID

1 kg tursafileed, 3 muna, 3 sl tärklist, 3 sl majoneesi, 50 g sulatatud juustu, jahvatatud valget pipart, magusat paprikapulbrit, soola, õli.

Lõika filee kuubikuteks, sega muna, majoneesi, tärklise ning maitseainetega ja jäta mõneks ajaks seisma.

Vahetult enne praadimist riivi massi juust , sega ja prae kuumas õlis.

PÄHKLIRULLID

180 gr jahu, 100 gr võid, 70 gr suhkrut, 80 gr rasvast kohupiima, 50 gr jahvatatud mandleid, 1 muna, soola.

Täidiseks: 2 spl vahukoort, 60 gr pähkleid, 1 tl vanillisuhkrut, 1 spl suhkrut.

Sega jahu soolaga, lisa kohupiim, üsna peenelt tükeldatud või ja 1 spl suhkrut, sega kuni moodustuvad suured kübemed. Siis sõtku mass ja pane taignapall kilekotis 1-2 tunniks külmkappi. Sega jahvatatud pähkel, suhkur ja vahukoor. Rulli tainas pikaks õhukeseks ristkülikuks ja lõika kolmnurkadeks. Määri igale kolmnurgale pähklitäidist ja keera laiemast otsast alustades rulli. Aseta plaadile, määri munaga ja riputa peale ülejäänud suhkur. Küpseta 190 kraadi juures 12-14 minutit kuni rullid on kuldkollased.

Head isu!