Valla kultuurijuht Mailis Kess: "Selline üritus on loomulikult ennekõike võimas emotsionaalne pidu. Samas on see aga ka hinnang tööle, mida läbi aastate tehtud on. Ma arvan, et võime tulemustega vägagi rahul olla. Meil on oma muusikakool ja see andis kohe tunda. Tublid olid aga kõik!"

Võimas hinnang

Muusikakoolis tehtavast tööst räägib kasvõi fakt, et Tabasalu Muusikakooli puhkpilliorkester sai atesteerimiskomisjoni ees esinedes kümnest võimalikust punktist 9,5 - rohkem kui ükski teine orkester. Ka rongkäigus marssides oli nende esindus võimas - koos Lätist külla sõitnud Kekava muusikutega marssis Tabasalu lipu all 65 noort muusikut, rohkem kui üheski teises orkestris. Orkestri dirigent Valdo Rüütelmaa oli ühtlasi ka laulupeo puhkpilliorkestrite üldjuhiks - seegi fakt kõneleb orkestri ja tema dirigendi tasemest.

Kogunisti kolme Harku valla tantsurühma juhendas Astrid Väinzele. Temale oli see järjestikku kolmas kord tantsujuhina peol viibida.

Astrid Väizene: "Kolme tantsurühma mul varem peol olnud ei ole. Kas siis üks või kaks. Nii et tõusvas joones. Mulle meeldib minu töö nii laste kui täiskasvanutega. Lapsed vajavad rohkem korralekutsumist, selle eest õpivad ruttu, täiskasvanutelt saab aga kuhjaga emotsionaalsust."

Mudilaskoorides pääses esinema kokku 5000 last, 2000 pidi jääma aga harjutama ja järgmist laulupidu ootama. Vääna Mõisakooli 22-liikmeline mudilaskoor dirigent Katrin Järvlepa juhtimisel sai teise kategooria punktid ja pääses peole.

Katrin Järvlepp: "Ettevalmistusi laulupeole pääsemiseks alustasime sügisel. Valisime mudilaskoori laste hulgast välja need, kes oma hääleulatusega küündisid laulupeo repertuaari laulma. Eks vanemate poolt natuke pahandamist oli - minu laps on ju nii musikaalne, miks siis... - tuli jääda põhimõttekindlaks."

Noodid käes ja lapsed valitud, alustati proovidega. Ikka kaks, vahel ka kolm korda nädalas. Nüüd ollakse ikkagi laulupeol esinenud koor. Eks see tõstab ka staatust.

Mõtteid tulevikuks

Katrin Järvlepp: "Peo üks ülevamaid hetki oli kindlasti see, kui oma lauluga "Mis maa see on?" astus solistina üles Siiri Sisask. Soliste võinuks oll aga märksa rohkem olla - Tõnis Mägi, Riho Sibul... Ka võinuks koos noortega üles astuda meie noored "superstaarid". See suurendanuks laulupeo populaarsust noorte hulgas veelgi."

Valdo Rüütelmaa: "Mul on tunne, et puhkpilliorkestrite repertuaar oli natuke raske. Võinuks kergem olla - see suurendaks ka ala populaarsust. Ma ei ütle, et puhkpill noorte hulgas populaarne poleks, aga alati tuleb paremat tahta."

Astrid Väizene: "Laulu- ja tantsupeo ühildamine tegi peo küll terviklikumaks, aga tantsijaile füüsiliselt raskemaks. Pikk ootamise paus oli pühapäeval väsitav. Loomulikult andsid tantsijad kõik, et "Põhjamaa" koos lauljatega võimas oleks. Samuti võiks nuriseda ka väljaku osas, sest asfaltkate on tantsijate jaoks üks kehvemaid, algselt kavandatud kunstkate jäi tulemata. Aga peo sisu ja mõte olid head ja liigutasid tantsijate südameid ning tunded jäävad hinge veel kauaks."

Mailis Kess: "See, et ühildati laulu- ja tantsupidu, tegi kogu ürituse terviklikumaks ja emotsionaalsemaks. Kuulata meie rahva kaunemaid laule ja näha otse publiku keskel tantsimas rahvuslikes riietes noori on meeliülendav ja südamesse minev. Ja mul on hea meel, et Harku vald peo kordaminekusse nii suure panuse andis. Tahan siinkohal tänada kõiki, kes peo kordaminekule kaasa aitasid - eriti aga juhendajaid ja esinejaid."

Meie valla osalejad

  • Tabasalu Muusikakooli puhkpilliorkester (43 esinejat), dirigent Valdo Rüütelmaa.
  • TÜ Muusikakooli akordionistide ansambel (5), Sirje Roomet Päärmann.
  • TÜG vanem mudilaskoor (25), Elin Ots.
  • TÜG lastekoor (27), Marju Metssalu ja Piret Puusta.
  • TÜG I klassi rahvatantsurühm (18), Astrid Väizene ja Ülle Urb.
  • TÜG II-III klassi rahvatantsurühm (20), Astrid Väizene ja Ülle Urb.
  • Harku valla õpetajate rahvatantsurühm Tammed ja Toomed (16), Astrid Väizene.
  • Harkujärve kooli mudilaskoor (30), Ingrid Kajak.
  • Harkujärve kooli rahvatantsurühm (18), Kätrin Järvis ja Kaire Karik.
  • Harkujärve õpetajate rahvatantsurühm (16), Kätrin Järvis.
  • Vääna Mõisakooli mudilaskoor (22), Katrin Järvlepp.