"Ilm oli küll selle suve halvim, aga ega loodusjõudude vastu saa. Korraldajatele valmistaski kõige enam heameelt kohaletulnud inimeste suur arv ja seda hoolimata kogu ürituse aja kestnud tihedast vihmasajust. Nii bussi- kui autoparkla oli masinaid täis. Kõik see osutab sellele, et Eesti inimesed ei ole teps mitte ükskõiksed selles küsimuses, mis puudutab 1944. aasta kaitselahinguid ja Eesti vabaduse eest langenud meeste tunnustamist," rääkis Kiudsoo.

Kolmandat aastat järjest on kokkutulek poolkinnine, et sinna ei satuks provokaatoreid. Notšnoi Dozor pidas kokkutulekuga ühel ajal oma miitingu Nõukogude sõdurite ühishaua juures Vaivara kalmistul, sinna kogunes vaid kümmekond inimest.

Järgmise aasta juuli lõpus Grenaderimäel toimuv ERDVÜ ja Eesti leegioni sõprade klubi korraldatav kokkutulek on järjekorras juba 20.

Sinimägede lahingud, said alguse Saksa armeegruppi taandumisega Narvast Sinimägedesse 25. juulil 1944. aastal. Esimene rünnak Punaarmee poolt toimus 26. juulil ja kuni 10. augustini löödi kõik rünnakud tagasi. Võitlus Sinimägede pärast lõppes 19. septembril, kui Punaarmee hõivas tühjaksjäetud kaitsejoone.