(7. november) algas Tori lasteaias etendusega "Südame kolm soovi". Selle etenduse esitasid Greenclean Koolituse näitlejad. See oli õpetlik lugu sellest, mida lapse süda tegelikult soovib. Kogu lasteaia tubli pere sai teada, kui palju peab laps liikuma ja sööma ning mida veel on vaja, et lapse süda oleks rõõmus. Lustakale näitemängule elasid lapsed kaasa nii, et saal lausa rõkkas laste naerust - küllap olid kõigi südamed õnnelikud, sest eks ka nalja ja naeru on vaja.

"Sul on nii tore isa..." ütles Bruno Lottele, kui Lotte rääkis, mida kõike ta isa on leiutanud. Aga sama toredad on ka meie lasteaia laste isad, kes tegid üheskoos läbi kõik katsumused, mis neid isadepäeval ootasid.

Seekord oli isadepäev ja mardipäev samal novembrikuu nädalal. Sellest tulenevalt olid ka siis mõned meie lasteaia isadepäeva üritused mardipäevahõngulised. Mardipäevahõnguline isadepäev nägi välja siis nõnda.

  1. rühma lapsed kutsusid oma isa maalima. Isad disainisid koos lastega ise endale särgi ja lipsu. Et pimedatel sügisöödel oleks turvalisem õues liikuda, kinkis iga laps oma isale helkuri. Üllatuseks valmistasid lapsed isadele maiustuseks Kass Arturi maiuse. Rühmatoas mängisid isad koos lastega laste igapäevamänge.

  2. rühma isadepäeva oluliseks tegelaseks oli põrsas, kes lamas rühmatoa ukse ees. Eks see oli ikka selleks, et õnne kohe palju saaks. Isa tuli rühma, astus üle põrsa ja tõi nõnda kaasa õnne. Koos isaga mängiti kämbla mahu mängu, võrreldi ninade pikkusi ja täideti ubadega mardikotti. Üheskoos vaadati, mitu kastanimuna mahub isa ja lapse pihku ning mitu uba mardikotti. Koos isaga valmistati veel mardimask. Kingituseks oma isale valmistasid lapsed lipsu ja särgikujulise kaardi. Päeva lõpetas lapse enda valmistatud võileib ja mahl. Rühmaruumist lahkudes tuli taaskord kõigil hüpata üle põrsa - nii sai õnne ka koju kaasa viia.

  3. rühma isadepäev sai alguse saalis. Külla tulid mardisandid, kes esitasid laule ja tantse. Isad said jõudu katsuda vägikaikaveos ja osavust patsipunumises. Lapsed kostitasid isasid omavalmistatud kaerahelbeküpsistega ja kaljaga. Iga isa valmistas koos lapsega endale kingituseks osavusmänguasja - Buratino nuku. Aitäh Raini isale materjali eest!

  4. rühma isadepäeval meisterdati taaskasutatavast materjalist mänguasju. Lapsed ja isad olid väga leidlikud. Nii valmis nukunurka mängumaja koos mööbliga, lennuk, autod, loss, liiklusmärgid. Kingituseks isale maalisid lapsed oma isast portree, mille tagaküljel oli intervjuu isaga. Isadepäeva üllatuseks kaeti laud laste poolt valmistatud moorapallidega. Oma elukutseid käisid tutvustamas Laura Liisi ja Jacklyni isa. Laura Liisi isa rääkis ohutusest ehitamisel ning tutvustas plekksepa tööd. Jacklyni isa rääkis elektritöödest ning tutvustas erinevaid elektriku töövahendeid, mis tekitasid lastes palju elevust.

  5. rühma laste isadepäeva sisustas võimlemispäev "Isad ja lapsed". Kingituseks oma isale olid lapsed valmistanud kipsist seinaplaadi, millel oli lapse enda käejälg. Isadepäeva roaks olid pannkoogid moosiga - just sellised nagu armastatakse Leiutajatekülas. Suur aitäh lasteaia kokatädidele, kes valmistasid pannkookide tarvis moosi. Iga laps joonistas oma isast pildi ja rääkis temast väikese jutu.

10. novembril peeti lasteaias mardipäeva. Mardipäeval käisid igal rühmal külas mardid, kelleks olid 3. rühma lapsed. Mardid laulsid mardilaule, soovisid pererahvale õnne ja jagasid komme. Head ja paremat ei saanud aga mitte niisama. Selleks tuli ära arvata Martide mõistatused, mida rühmades lapsed tragilt ära lahendasid. Mardi emal oli kaasas ilus trullakas põrsas. Nagu kombele kohane, tuli pererahval hüpata üle põrsa, et õnne jaguks terveks aastaks ja rohkemgi veel. Toredatele martidele kingiti villa, soojad villased sokid ja kommi. Nõnda nägi välja siis Tori Lasteaia isadepäev ja mardipäev - tralli, laulu, tantsu ja isadega.

14. novembril toimus lasteaias loeng õpetajatele ja lapsevanematele "Lapse terve suu", kus räägiti suuhügieenist, hammaste hooldamisest ja hooldusvahenditest.

24. novembril on kadripäevatrall. Lapsi külastavad kadrihani ja kadrilammas, kuid mis täpsemalt toimub, sellest saab lugeda järgmises lehes.