Eesti Pagulasabi juhatuse liikme Kristina Kallase sõnul olid kohalikud arstid abi eest sügavalt tänulikud. "Sõjategevuse vahetus läheduses asuvate linnade haiglatel on praegu väga keeruline hakkama saada, kuna vigastatuid on palju, kuid raha vajalike arstimite ja meditsiinivahendite ostimiseks vähe. 27. jaanuaril saime Maailma Tervishoiuorganisatsioonilt abipalve ning otsustasime aidata. Tartu linn tuli ideega kohe kaasa ja selle eest oleme neile väga tänulikud."

Eesti Pagulasabi annab Ukrainas humanitaarabi juba läinud aasta oktoobrist, mil algas kolme organisatsiooni ühiskampaania "Ukraina heaks!". Seni on aidatud sisepõgenikke Zaporižžja, Dnipropetrovski, Melitopoli ja Berdjanski linnades, toimetades nendeni vajalikke esmatarbekaupu, ravimeid ning lastele riideid ja jalatseid.

Hetkel kogutakse koostöös Tartu linnaga rahalisi vahendeid toiduabi viimiseks Donetski oblasti väiksematesse asulatesse, kus on esmavajalikust kõige enam puudus. Annetusi saab teha MTÜ Eesti Pagulasabi arveldusarvele EE151010220015188017 (SEB) või kampaanialehel www.ukrainaheaks.ee/eesti-pagulasabi.