Majandusteenistuse juht Kalev Kulpson ütles Sõnumitoojale, et  teede suviseks hoolduseks olnud rahad on otsas vihmase suve tõttu: „Hööveldati küll, aga tulemus oli väga kehv, vihma sadas palju, tegi teed tagasi auklikuks. Oleme lasknud killustikku vedada aukude katteks. Väga halvas seisus on praegu Uuri-Kahala ja Uuri-Mustametsa tee, ka Loksa, Kuusalu ja Kolga ümbruse külateed. Kui vallavalitsus eraldab raha, hakatakse sobivate ilmade korral kohe hööveldama."

Kuuusalu vallavanem Urmas Kirtsi rääkis eestielu.ee-le, et Kuusalu puhul peab arvestama seda, et vald on Eestis pindala suuruselt kolmas omavalitsus. „Valla teedevõrk on väga arenenud. Kindlasti võiks kattega teede osakaal olla suurem, kuid viimane investeering oli 400 000 eurot sel suvel ja pidevalt midagi tehakse. Kui keegi raha juurde annaks, siis ainult teeks. Teede jaoks halvad ajad ongi just kevad ja sügis."

Kuusalu vald on kohalike teedevõrgu pikkuse osas Eestis neljandal kohal, neil on pisut üle 300 kilomeetri hooldatavaid teid.