Kuna neil ei ole kaasas esinemisriideid, siis kontsertidel nad üles ei astu. Tavapäraselt on Märjamaal folgi ajal laagris ka Leigarite tantsurühm, töötubades harjutavad viiuldajad ja lõõtsamängijad.

Meie folgipeo ülesehitus on aastate jooksul välja kujunenud, millele iga kord toob ilusaid täiendusi. Otsekui kummardusena saja-aastaseks saanud eesti filmile, näidataksegi seekord rohkesti filme, mida pealekauba pääseb tasuta vaatama. Kolmapäeval ja neljapäeval linastub Ulrike Kochi film „Regilaul - laulud õhust". Eestis filmitud ning Eesti ning Šveitsi koostööna valminud täispikk dokumentaalfilm on sissevaade regilaulule läbi väljastpoolt vaataja pilgu. Reedel on kinos neli lastefilmi ja krooniks kõigele linastub keskväljakul öökinos kultusfilm „Mehed ei nuta".

Uus ettevõtmine on pühapäeval toimuv teatetants Märjamaa rahvamaja juurest Naistevalla külasse, kus folgile paneb meeleoluka punkti järjekordne lõõtspillipäev Jäntsi-Jaani talu õuel. „Teatetantsijatele mängivad hobuvankril istuvad lõõtspillimängijad ja muusika saatel võib igaüks edasi liikuda just talle meelepäraste sammudega.

Tantsima on oodatud kõik huvilised, aga palume eelnevalt kindlasti registreerida, et oskaksime trassi etappe planeerida," toonitas rahvamaja juhataja Merle Voolaid.

Lauluklubi asemel on seekord saate „Lauluga maale" salvestus keskväljakul, külaliseks on Anne Veski ja inimesi oodatakse kaasa laulma.

Festivalimeeleolu loovad ka nn muruplatsi kontserdid - külalistele pakutakse võimalusi lihtsalt siin-seal jalga keerutada. Niimoodi saavad toimuvast osa ka need, kes folgi kontserte külastada ei saa või ei soovi.

Kogu kava ei ole vajadust ümber kirjutada, selle leiad SIIT, aga olgu märgitud, et reedel saavad huvilised proovida ka kangastelelgedel kudumist. Ly galeriis on vaadata Juta Blande rahvuslike nukkude näitus.

„Olgu üle korratud, et folgiklubid on mõeldud kõigile huvilistele, need ei ole kinnised peod. Tuletan veel meelde, et peakontserdi ja simmani piletid on soodushinnaga müügil reedeni, ka laupäeval eelnevalt ostes on pilet juba kallim," märkis Merle Voolaid.

Algamas on muljeteküllane fologinädal. Peo lipu heiskavad neli tänavust kuldmedalisti, kellest kolm lõpetasid Märjamaa gümnaasiumi ja üks Rapla ühisgümnaasiumi.