„Valisin välja Hiina, sest sinna riiki minek on midagi täiesti uut. Oleksin oma kodukohas esimene inimene, kes oskaks hiina keelt, minu silmaring suureneks tohutult, ma pääseksin ühte kõige suurema majanduskasvuga riiki. Kogeksin uut kultuuri, saaksin kogemusi edasiseks eluks ning äkki ka töökoha tulevikus," põhjendas Holden oma valikut.

Ta on seda meelt, et vahetusaasta algab juba sellest hetkest, kui hakkad otsima endale toetajaid, sest ka sellega saab väärt kogemusi edasiseks eluks. Sama on rääkinud eelmiste aastate vahetusõpilased.

Aga miks nii tohutult suur summa? „Vahetusaasta hind sisaldab endas täielikku tervisekindlustust, piletite ja üleüldist transpordikulu, YFU üritusi Eestis ja vastuvõtval maal. Samuti läheb mingi osa järgmiste aastate vahetusõpilaste stipendiumifondi, mingi osa saab YFU Eesti ning erandlikult on minul hinna sees ka keelelaager," selgitas Holden.

Vahetusaasta korraldajaks on MTÜ YFU (Youth For Understanding) Eesti. YFU on rahvusvaheline õpilasvahetusprogramm, mis Eestis tegeleb kahekümnendat aastat 15-18aastaste õpilaste vahetusaasta koordineerimisega.

MTÜ YFU Eesti on riikliku tulumaksusoodustustega mittetulundusühingute nimekirjas ja see annab juriidiliste isikutele MTÜ YFU Eesti arveldusarvele kantud annetuste eest tulumaksuvabastuse.

 „Peamine põhjus, miks inimesed toetajaid otsivad, on see, et ei suudeta tasuda summat, millega lennata vahetusaastale. Ka minu vanemad ei suuda seda tasuda, seega pean mina seda ise üritama. Ma tahan seda! Ma teen seda! Ning ma saan sellega hakkama!" usub Holden.

Energiline noormees tegeleb fotograafia, muusika, tantsimise, saalihoki ja muude erinevate spordialadega, aga kõige suuremaks huviks on fotograafia ja videote monteerimine. Täiskasvanuna tahaks ta omada kas oma fotostuudiot, töötada fotograafina või filmioperaatorina.

Oma võimalikele toetajatele ütleb Holden Laine ausalt: „Midagi erilist ma teile vastu anda ei saa, aga te aitaksite ühe inimese elu mitmeid kordi paremaks muuta! Kindlasti saadaksin teile Hiinast huvitavaid kinke, mõne postkaardi või kirja selle kohta, kuidas mul läheb. Arvan ka seda, et toetades minusarnaseid vahetusõpilasi, tõstab see firma mainet." Noormees ootab teateid telefonil 5809 0201 või holdenlaine14@ gmail.com.

Igal aastal septembris avaldatakse ajalehes Äripäev kõikidele YFU vahetusõpilasi toetanud asutuste nimed. YFU saadab asutustele ka oma tänukaardid.