Esimesteks kutselisteks pildistajateks olid Märjamaal Eduard Tukmann (sünd 1881) ja Jaan (Ivan) Hindrekson (Hendrikson); nende töötamist on märgitud ka 1913. aasta aadressraamatus.". Viimasest oli käsitlus 24.04.2013 numbris.
Talumees Tõnu Ots Orgitalt

Eduard Tukmann oli Märjamaal pildistajaks aastaid - pitsatit tema nimega kannavad veel fotod 30-ndatest aastatest. Temalt on säilinud kodudes rohkesti mitmesuguseid fotosid - nii perekonna- kui ka vaatefotosid; viimaseid põhiliselt Märjamaa alevist ning alevis toimunud sündmustest. E. Tukmann on rohkesti käinud pildistamas ka kodudes: pulmades, talgutel jne.

Tehniliselt tegi ta korrektset tööd, püüdes enda pildil kujutatutele meeleolu, kuid veel rohkem auväärsust. Omapäraselt elamuslik on tema portree ühest Orgita talumehest. Aasta jagu tagasi sai avaldatud „Lääne Elust" leitud artikkel Eduard Tukmannist kui poliitilises elus kaasalööjast. Nii sellest artiklist kui ka tema oletatavast käitumisest võib järeldada, et tema süda kuulus kommunismi poole. Et googeldades ja ka muudest mulle käepärastest allikatest, ei leia midagi tema kohta, siis saan toetuda „rahvaluulele".

Nimelt olevat Eduard Tukmann vihastanud siinse korra peale ja läinud ära Venemaale, kuhu ta jäljed kadusidki...

Eduard Tukmannile kuulus Pärnu maantee ääres temanimeline maja politseimaja kõrval ja tema fotoateljee asus selle vastas olevas nn Braueri majas. 1941. aastal Märjamaa lahingute käigus põlesid mõlemad nimetatud majad maha...