Võib jõuallika ise välja mõelda. Määravad on hea idee ja töö kvaliteet." Finaal toimub mai alguses koostöös Laitse Rally Pargiga ja sinna on oodata pooltsadat tulevikuautot. Stokkeri meistrivõistlused peetakse seitsmendat korda.

Alates 2006. aastast on meistrivõistlustel osalenud üle 3000 töö. Konkursi teemad on olnud tuulelohe, raadio teel juhitav auto, kiirendusauto, paat, veotraktor, mullu ehitati amfiibautosid.

Juhendajatest tunnistati läinud aastal parimaks Märjamaa gümnaasiumi tööõpetuse õpetaja Mauno Laurimaa. Märjamaa gümnaasium oli ka edukaim kool, kust enim amfiibauto mudeleid finaali sai (koguni viis).

Amfiibauto ehitamise muutis keerulisemaks asjaolu, et vees materjal paisub ja tuli osata seda arvestada. Finaal, kus osales 40 mudelit üle Eesti, peeti Tallina Lennusadama kail.

Tulevikuautode esitamise tähtaeg on 6. aprill. Õpetaja Laurimaa sõnul on Stokkeri võistlusel osaletud neli või viis korda ja kindlasti võetakse ka tänavu konkursist osa, aga ettevalmistused on veel nii algusjärgus, et täpset arvu ta öelda ei oska, kui palju poisse automudelit valmistama hakkab. Mõni võib töö käigus ka loobuda, näitavad varasemad kogemused. Mudeli valmistamiseks kulub mitu kuud, samal ajal püüab ta tundides teistele poistele anda ülesandeid, mis neidki paneksid loovalt ja mitmekülgselt tegutsema.

 „Kindlasti on meil au sees taaskasutus. Kui varem oleme kasutanud akutrellide või mikserite detaile, siis tänavu kuluvad ära mitmesugused vedrud," rääkis õpetaja Laurimaa.

Stokkeri meistrivõistlused arendavad mehepoegades tehnilist taipu, nad peavad siduma erinevaid teadmisi-oskusi, ka teostus peab olema kvaliteetne, vaid siis on võimalus finaali pääseda.