Samuti juhtus nii, et suurem osa Juurimaal asunud ponisid (sh palju kuulsust toonud Rummu Jüri ja Onslow) müüdi ära ja ponisporti on võimalik teha vaid „vanameister" Mauriga. Järgnevalt põgus ülevaade vahepeal toimunust.

Esmakordne karikasari kolmevõistluses

Esmakordselt viidi sel aastal läbi Eesti Ratsaspordi Liidu karikasari kolmevõistluses (koolisõit, takistussõit ja kross), sh nn Ponikarikas. Neljast etapist esimene toimus 18. ja 19. mail Järvamaal Koordi tallides, teine 25. ja 26. mail Tartumaal Saksa ratsutamiskompleksis, kolmas 16. juunil kodus Juurimaa tallis ning neljas 6. juulil Harjumaal Niit välja ratsutamiskeskuses.

Siin olid edukad ka meie valla sportlased. Kertu Reimann oma hobusel Pincerton (Kurtna Ratsaklubi värvides) võitis oma arvestuses neljast etapist kolm (Niitväljal 2. koht) ja tuli karikasarja üldvõitjaks avatudklassis. Stella Brett Mesila ponil Maur osales kolmel etapil ja sai kahel neist (Saksas ja Niitväljal) 2. koha ning ka kogu karikasarja arvestuses poniratsanike klassis 2. koha.

Sarjast võib pikemalt lugeda ajakirja „Oma Hobu" augustikuu numbrist (nr 4).

Rakendisportlaste edu jätkub

Eelmisel hooajal tunnistati Märjamaa Spordiklubi (so Juurimaa Tall) parimaks rakendispordiklubiks ja meie rakendisportlaste edutee jätkub. 20. ja 21. juulil toimusid Rapla lähedal Lau külas Eesti meistrivõistlused kolmevõistluses (koolisõit, täpsussõit ja maraton) ühehobu- ja üheponirakenditele.

Hoburakendite arvestuses tulid meistriteks Märjamaa Spordiklubist Margit Lindre (groom e kaassõitja Stella Brett Mesila) oma hobusega Farda ja 6. kohale Eve Haggi (groom Reelika Rätsep) hobusega Vairi, ponirakendite arvestuses tulid 3. kohale Pille-Riin Reinaus (groom Priit Reinaus) poniga Harton ja 4. kohale Ave Kuusemets (groom Riina Rõa) poniga Figaro. Pikemalt saab sellest lugeda Raplamaa Sõnumite 24.07.2013 numbrist 30.

Üks huvitavaid võistlusi on Lagedi Derby. Sel korral Juurimaa ratsasportlased ei osalenud, kuid Kertu Reimann hobusel Pincerton saavutas 3. parkuuris (takistused 100 cm) 4. koha.

Augusti esimesel nädalavahetusel osales Juurimaa Tall traditsiooniliselt Hiiumaa Ratsupäevadel, mis sel aastal peeti 12. korda. Meie võistlejate muude saavutuste hulgas saab nimetada, et ponirakendite arvestuses võitis rakendispordi kolmevõistluses esikoha Pille-Riin Reinaus (groom Priit Reinaus) poniga Harton.

10. augustil peeti Juurimaal traditsiooniline Juurimaa Karikas 2013 ja Suvise Ponikarika V etapp. Parkuuris I (60 cm) sai esikoha Märjamaa Spordiklubi võistleja Ander Aarde hobusel Farlei ja 3. koha Romi Buusmann hobusel Remy Martin; parkuuris II (80 cm) sai harrastajate arvestuses Margit Lindre hobusel Ladoga 2. koha; parkuuris IV (85 cm) Stella Brett Mesila ponil Maur 5. koha; parkuuris V (100 cm) avatud klassis Monika Varter (Tallinna RK) Juurimaa hobusel Ultra 2. koha ja Stella Brett Mesila hobusel U-Donna 4. koha ning parkuuris VI (110 cm) Malin Kisant hobusel Soleil's Casper 2. koha.