Tipu poole hakati liikuma 29. juuli varahommikul kell 4.15 ja kell 8 oli Kazbekk vallutatud. „See oli kiire minek, kuigi tehniliselt oli tõus raske. Lõpuosas oli tõusunurk koguni 75 kraadi, nii et kogu aeg tuli liikuda kasside ja kirka abil. Tipus oli ilm väga ilus, nii et ka Elbrus paistis ära. Tegime pilte, nautisime kauneid vaateid ja tund kulus üleval märkamatult," rääkis matkamees. Ta lubas tipphetkedest internetti üles panna ka video.

Elbrus, õigemini selle kõrgem läänetipp 5642 m kõrgusel oligi esimene koht, kus Terestal 2007. aastal Märjamaa valla lipu lahti tõmbas. 2008. aastal viis ta lipu Aafrika kõrgeima tipu Kilimanjaro otsa (5895 m). Samal aastal üritas mees vallutada ka Ameerika kõrgeimat tippu Aconcaguat (6960 m), aga see jäi tervislikel põhjustel seekord pooleli. 2010. aastal lehvitas ta kodukandi lippu Alpide kõrgeima tipu Mont Blanci otsas (4810 m).

4. augustil jõudis matkagrupp koju tagasi. Juba mõtleb rännumees Mati Terestal, et tore oleks Himaalajas ringi vaadata ja proovida mõnd 6000 meetri kõrgust tippu. Rahu ei anna ka Aconcagua.