Maanteeameti Põhja regioon ja Rapla politseijaoskond algatasid ühise kampaania eakate liiklusturvalisuse suurendamiseks, mille raames jagatakse neile ka helkurveste. Kampaaniaga tulid Raplamaal kaasa kolm omavalitsust.

Tänaseks on Kaiu vallas vestid välja jagatud. Järgmisel nädalal antakse Märjamaa valla eakate kokkusaamistel vestid üle ka Valgus, Teenusel ja Varbolas, samuti Raikküla vallas.

Politseinikud soovitasid Märjamaal veste üle andes: „Ärge häbenege neid kanda. Pange vestid selga jalgrattaga sõites ja ka metsa minnes!" Üle korrati soovitused mitte jätta jalgratast (ka lühikeseks ajaks) valveta, vajalik on panna ratastele külge helkivad klambrid, mis muudavad jalgratta nähtavaks külgsuunast tulevale sõidukile. Ärge hoidke pangakaardi PIN koodi koos kaardiga ja olge ettevaatlikud igasuguste mesikeelsete müügimeeste suhtes. Piirkonnavanem Gert Kalmiste ütles, et Märjamaal pidi praegu pakutama nö koduvalve teenust ja soovitas selliste pakkujatega lepingut mitte sõlmida.

Noorsoopolitseinik Lea Leopard soovis, et ei jäetaks reageerimata noorukite rikkumistele. Selleks ei pea tingimata kohe vahetult sekkuma - see võib lõppeda inetu sõnavahetusega -, aga väikeses kohas mõjub tõhusamalt näiteks helistamine laste vanematele (juhul kui teatakse asjaosalisi) ja nähtust rääkimine.

Murelikult tõid kuulajad välja, et tihti sõidavad noorukid mitmekesi jalgrattal, üks sarvedel ja teine (püsti) pakiraamil. Kalmiste ütles, et alates eelmisest suvest reageerib politseid just jalgratturite liiklusrikkumistele eriti tähelepanelikult ja rangelt.

Jätkuvalt on murekohaks laamendamine Märjamaa lauluväljakul, mida valvekaamerate panek pole ära lõpetanud. Lea Leopard nentis, et ennekõike peab kohalik kogukond suutma need probleemid lahendada, kuid julgustas probleemide korral helistama ka politsei numbril 110.

„Mulle see kohtumine meeldis. Esinejate jutt oli asjalik, kuulajad omakorda said esitada neile olulisi küsimusi ja tõstatada teemasid," rääkis seltsingu Märjamaa Pensionäride Ühendus juht Helle Maie Nurm.

Seejärel kõneldi Märjamaa sotsiaalabikeskuse uue hooaja tegevustest ja kui kõik osavõtjad panid saadud vestid selga, oli vaatepilt uhke ja helendav.