„Sooviga leida mündile midagi tähenduslikku, valisime aastaarvuks 2018, sest number 8 on küllust, lõpmatust ja rahaõnne kujutav arv. Kellele see tähendus võõras, peab lihtsalt leppima asjaoluga, et münt sai varem valmis. Märjamaa mark on meile teadaolevalt esimene Märjamaa sümbolitega münt ja seda saab liigitada koduraha kategooriasse," selgitas Rosin. Ta saatis ka patendiametile taotluse, et Märjamaa mark registreerida kui ainulaadne tööstusdisaini lahendus.

Eesti Vabariigi algusaegadel olid riigis käibel margad, nimi Märjamaa mark on ühelt poolt viide kunagise rahaühiku nimetusele, teiselt poolt töötab algriim, mis kõlab Märjamaaga sobivalt kokku.

Märjamaa mark sobib kingituseks või täienduseks mündikogusse. Rain kogub koos pojaga kodurahasid ja mitmete sündmuste puhul välja antud juubelieurosid. Nüüd on nende kogus ka nii isikliku tähendusega münt.

Münti on võimalik soetada koos väikese puidust alusega või ilma selleta. Märjamaa mark ei sarnane mõõtmetelt ja kaalult käibeloleva rahaga, see on kaheeurosest pisut suurem ja paksem. Mõistagi ei ole see ametlik maksevahend.

"Soovime Märjamaale, selle kandi praegustele, endistele ja tulevastele elanikele ning külalistele edu, rikkust ja õnne!" ütles Rain Rosin, kes kodukohast rääkis suure soojusega. Münt valmis selle emotsiooni ajel, et Märjamaalt lahkumisest on tal möödunud paarkümmend aastat. See on temapoolne panus, et Märjamaad ära ei unustataks.

Huvilistel on võimalik meenemünti osta Tiina Lilleaiast.

Mündi andmed:

Materjal: vasesulam
Diameeter: 28 mm
Kaal: 8,2 g
Tiraaž: 300 tk
Kujundanud: Rain Rosin
Verminud: Märgikoda
Väljalaskeaasta: 2015
Mündi alus: naturaalne puiduketas (kadakas, kask, lepp vms)