Pean selle aasta tähtsündmuseks lõpule jõudnud veeprojekti. Selle elluviimine nõudis küll suurt kannatlikust ja vaeva, kuid see oli siiski lõpptulemust väärt. Peale uute torude sai Sindi juurde ka hulga korralikke tänavaid, mis poleks veel paljude aastate jooksul uut katet muidu saanud. Lisaks ehitaja poolsele asfalteerimisele panustas linn omaltpoolt 41 648,34 eurot tänavaotste ning mõne tänavalõigu uuendamisesse. Seda ei saa mitte väheseks pidada.

Üha enam tuleb kasvavate kütusehindade juures mõelda ka kulude kokkuhoiule. Kuid kulude vähendamine nõuab kõigepealt millegi parendamist või efektiivistamist. Nii võib rõõmuga vaadata koolimaja kahte uut katust, mis varemalt läbijooksid ning sooja ei pidanud. Tänu linnaeelarve panusele ning „CO2 rahade" toele võime loota seal kulude vähenemist. Suurt heameelt paneb tundma taastatud väliujula oma kunagises asukohas.

Vaatamata suhteliselt kehvale suvele oli ujulas käijaid väga palju ning nad ei olnud mitte ainult Sindi elanikud. Siin käidi Pärnust, Paikuselt, Saugast ja kaugemaltki. Kasutajate suur hulk kinnitas, et volikogu esimehe südameasjaks olnud ujula taastamine, oli oodatud ja vajalik. Loodan, et saame võimalusel ujulas veel ühtteist juurde teha. Eks aeg näitab.

See aasta sai koostatud ka mitu projekti, mida lähiajal teostama hakata. Kaks olulisemat olid seotud linna läbiva kergliiklusteega. Nimelt projekteeriti kergliiklusteelõik Supluse ühiselamutest kuni linnapiirini Viiral ja ka Kauri tänavalt Karja tänavani. Kui jõuame nende projektide elluviimiseni, siis ulatub kergliiklustee ühest linna otsast teise. „Linnuriik" ja Viira saaksid juurde olulise ühenduse ning suureneks jalakäijate ja jalgratturite turvalisus. Linnuriigis on senini puudunud lastemänguväljak. Suve jooksul projekteeriti mänguväljak Tihase tänavale, linnavalitsus on vastava detailplaneeringugi kinnitanud ning nüüd ootame maa munitsipaliseerimist. Kas või etapi viisiliselt, aga lõpuks ometi on sealsed lapsed saamas omale mänguväljakut.

Need on olulisemad ja mahukamad tööd, mis sellel aastal linnavalitsuse poolt tehtud sai. Loetlemata jäi mitmed väiksemad ja vähem silmatorkavamad tegevused, mida linnavalitsuse ametnikud ja ka linna allasutuste töötajad meie ühiseks hüvanguks korda on saatnud. Loodan, et ka saabuv aasta on meile kõigile edukas ja elu paremaks muutev. Selleks soovin kõigile edu ning kordaminekuid!