Volikogu on arutamas, nagu iga aasta alguses, valla tähtsaimat paberit - eelarvet. Lehe trükki minekuks on kas eelarve vastu võetud või mitte, kuid praeguselt on see volikogus esimese lugemise läbinud ning eelarve- ja arengukomisjonist omad muudatusettepanekud saanud. Koostöö vallavalitsusega on olnud vägagi konstruktiivne ning komisjoni ettepanekud on ka eelarves nüüdseks kajastunud. Püüame hoida eelarve väga­gi konservatiivse ja planeerime tulusid ja kulusid pigem vähem kui rohkem. Kui aasta jooksul on näha tulude paremat laeku­mist on võimalus ka kulusid suuremana planeerida.

Eelarve märgusõnaks on seekord kindlasti inimene. Nimelt on planeeritud kaheteistkümne protsendiline palgatõus õpeta­jatel, lasteaia kasvatajatel ning tegelikult kõigil valla eelarvest palka saavatel töötajatel. Seda eeldusel, et antud tõus on nelja aastase valitsemise perioodil ainuke ning antud tõus on soli­daarne õpetajate palgatõusuga, kus riik selleks sama protsendi jagu palgafondi rohkem ka jooksval aastal ette näeb.

Investeeringute rida on alati Konguta valla eelarvete tegemi­sel olnud vähemalt viimasel neljal aastal oluline. Nii ka sellel aastal. Kindlasti on olulised jätkuvalt heakord, valla teed ning turvalisus kui ka valgustus. Samuti on planeerimisfaasis kerg­liiklustee projekt ning vee- ja kanalisatsiooniprojektid. Seda viimast seekord Metsalaane ja Väike- Konguta külades. Täpse­mat ülevaadet eelarvest saab Teiega jagada juba järgnevates lehtedes, kui eelarve on volikogu poolt kinnitatud. Volikogu ja volikogu komisjonid on aktiivselt tegevuses ning iga vallako­daniku ettepanek on sinna oodatud.

Kutsun Teid endiselt üles vahetama ideid ja mõtteid minuga igal ajal emailide või telefoni teel, kui ka kord kuus viimasel neljapäeval kell 17:00 vallamajas. Seda ikka selleks, et Konguta vald ei oleks ainult vallavalitsus ega volikogu vaid meie kõik üheskoos, kes Konguta vallas tegutsevad.

Tänan Teid kõiki seni tehtu eest, kindlasti ka töökat vallavalit­sust.