Vallavanem Aivar Surva pidas eile kirjavahetust vallavalitsuse ehitusspetsialisti Aleksei Železnjakiga. Kuigi nad töötavad ühes majas, silmast silma nad praegu eriti asju ei aja, sest must kass on nende vahelt läbi jooksnud. Surva sõnul pole Železnjakiga normaalne koostöö juba mõnda aega võimalik. “Ta on teinud väga kummalisi asju, jätnud oma kohustused täitmata, ässitanud inimesi üles. Selle inimesega pole koostöö võimalik − ta on usalduse kaotanud,” sõnas vallavanem. Kui Surva tegi Železnjakile enda sõnul ettepaneku lõpetada töösuhe vastastikusel kokkuleppel, viimane keeldus.

Praegu käib vallavalitsuses Železnjaki suhtes distsiplinaarmenetlus, mis peaks lõppema järgmisel nädalal, seetõttu ei soovi Surva praegu olukorra detailidesse laskuda.

Ent huvitav detail on siiski see, et kui vallavalitsuse jurist Silver Peepmaa läks Železnjakile teadet menetluse alustamise kohta üle andma, rebis viimane selle tükkideks. Füüsilisest kontaktist palju ei puudunud. “Ma ei taha sellest rääkida. Eks siin keesid mõlemal poolel emotsioonid üle. Me oleme selle teema omavahel juba sirgeks rääkinud,” meenutas Peepmaa.

Aleksei Železnjak ise leiab, et tema on ametnikuna õigesti käitunud. Ta väidab, et ehitusloa väljastamiseks torustiku ümbertõstmiseks on puudu mitu kooskõlastust ning projekt ei vasta ka volikogus kinnitatud detailplaneeringule. “Siin tahetakse kõike jõuga läbi suruda. Miks teistelt siis rohkem nõutakse kui selle projekti puhul?” küsis ta. Železnjak ütles, et ta tunneb ehitusbürokraatiat läbi ja lõhki, sest on sellega vallavalitsuses seitse aastat tegelenud, ning kui ta väljastaks selle loa seadusi mitte järgides, saaks hiljem seaduserikkumises süüdistada teda ainuisikuliselt.