Lugu sai alguse õnnetust naljast, kui keegi neiu viskas võõrast noormeest kokku kägardatud suitsupakiga. Noormees saatis paki tuldud teed tagasi. „Ma ei jõudnud midagi mõeldagi, kui viis-kuus venelast mulle peale hüppas,“ lausus veel praegugi siniste silmaalustega ringi käiv mees. „Asjale ei eelnenud mingit tülinorimist või muud tavapärast „eelmängu“, lihtsalt söösteti peale ja hakati rusikatega klohmima," kirjeldas ta lehele.

Peksjad visati kiiresti klubist välja, kuid nood jäid kiirtoiduputka YamYam juurde teist raundi ootama, kogudes samas oma kampa suuremaks. Hiljem klubist väljunud eestlased püüdsid asja lahendada aumeeste kombel ehk üks ühe vastu.
Ent verevalamise ärahoidmiseks sõlmitud kokkulepe ei pidanud. „Sõprade seltsis hakkas venelane mulle provotseerivalt peaga vastu rinda taguma. Tõukasin ta eemale ja seepeale kargas mulle ja sugulasele kallale juba 10–12 vastast,“ rääkis noormees. Järgnes maaslamajate peksmine jalgadega.

Alles siis, kui vene kamp eestlasi juba kolmandat korda ründas, jõudis pärale politsei, kes agressorid teolt tabades aktiivsemad venelased bussi toimetas.
„Kakluses osalejate hulk oli siiski väiksem, kui esialgu politseile tehtud väljakutses teatati: seitse-kaheksa meesterahvast,“ selgitas riigiprokuratuuri pressinõunik Carol Merzin. Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist vägivallaga, kuid kahtlustust pole veel kellelegi esitatud.