Tööleasumisel andsin ka teise lubaduse: Elinord Ehitusest talvekülma pureda jäänud tellinguis koolihoone saab täies ilus valmis ehitatud ja 1. septembril 2013 toimub Mammaste kooli avaaktus uue koolihoone aulas. Tegelikult said lapsed uues koolihoones õppida juba möödunud õppeaasta viimasel veerandil. 22. augustil väljastati kasutusluba Mammaste Lasteaia-Algkooli laienduse õppehoonele.

Eelnevalt andis oma heakskiidu ehitise kasutuselevõtuks ka Terviseamet, kes veendus, et kaebus suure müra- ja saastetaseme kohta koolihoone ja mänguväljaku juures ei vasta tõele. Loodame, et see süüdistus jääb viimaseks lasteaia ja kooli vastu suunatud näotuseks.
Koolihoone ehitamise ideest kuni teostuseni kulus seitse aastat.

Aitäh kõigile Euroopa Liidu ja Põlva valla elanikele, kellelt kogutud maksurahade toel see imeilus kompleks ehitatud sai. Tänan ehitajaid, lastevanemaid, õpetajaid, poliitikuid, ametnikke, õpilasmalevlasi - kõiki, kes te andsite oma panuse Mammaste Lasteaed ja Kooli valmimisse. Üksteise vajadustega arvestav ja mõistev koostöö oli meie edu pant. Tänan teid, Jaak Lätt, Mari-Riina Terna, Meelis Rohtmaa, Meelis Kombo, Margus Tamm, Anton Varusk, Andres Vijar ja Katrin Ohakas, kes te olite tulemuslik juhtmeeskond. Võimatu on siinjuures nimepidi ära märkida kõiki abilisi, keda loendame enam kui tuhat. Aitäh teile kõigile!

Pärast pikemaajalist pausi toimetas vallas sel suvel taas õpilasmalev. Tänan Marget Rüütlit ja tublisid malevlasi! Olite ühtaegu nii tublid töötegijad kui ka meie kandi esindajad, võites maakonna õpilasmalevlaste kokkutuleku ja osaledes EÕMi vabariiklikul kokkutulekul. Aitäh Tartu Merko ASile, kes oli valla kõrval malevlastele heaks tööandjaks.

Liikumine Kodukant korraldas viiendat korda Eesti aasta küla valimisi. Põlva maakonna poolt oli nominendiks esitatud Lutsu küla, kelle tegemised leidsid tähelepanu ja auhindamist ka Eesti Külade X Maapäeval Saaremaal. Jaksu järgmisteks ettevõtmisteks külavanem Janno Rüütlele ja küla kogukonnale!

Tänan Anti ja Erki Rüütlit, Kiuma ja Aarna külavanemat, kelle eestvedamisel sai Aarnas korraldatud Põlva valla suvemängud ja valmis Kiuma kõlakoda. Suvemängudel osalevate külade nimekiri pikeneb üha ja heitlus esikoha eest läheb aina tulisemaks. Aitäh kõigile külavanematele ja külaliikumise edendajatele! Teie ettevõtmised on oma külade piirid ammu ületanud ja pälvinud tähelepanu ka kaugemal.

Kõike ülaltoodut silmas pidades tõdeme rõõmuga, et juuli- ja augustikuu kokkuvõte polegi seekord muud kui üksainus pikk tänukiri. Sellest võime vaid järeldada, et ühtehoidmisest ja koostööst sünnivad suurepärased tulemused.

Kutsun kõiki põlvakaid uue koolihoone avamisele pühapäeval, 1. septembril. Tutvuda saab uue hoonega, mudilastel on võimalus lustida Põlva suurimal mänguväljakul ja kõigil üheskoos teha teoks üks meeleolukas perepidu. Soovin kõigile õpetajatele, õppuritele ja lastevanematele meeldejäävat tarkusepäeva ning uuele direktorile Kalle Jürgensonile nii õnne sünnipäevaks kui ka edu uues ametis! Vallarahva ootused on kõrged.

Saagu Mammaste Lasteaed ja Koolist selline haridusetempel, kus kõik lapsed soovivad käia lustiga, kus iga last ootavad ees sõbrad ja kust keegi ei soovi puududa. Koolirõõmu ja tegutsemistahet!

Kõigile memmedele ja taatidele soovin ilusat eelseisvat vanavanemate päeva ja ikka head tervist! Loodan, et teie kõrval on ka lapsed ja lapselapsed.

Põllu- ja aiapidajatele soovin sobivaid saagikoristuse ilmu ja muidugi nähtud vaeva väärilist saaki. Kaunist algavat sügist kõigile lugejaile!