Meleski küla asub Kolga-Jaani vallas, mõne kilomeetri kaugusel Võrtsjärve kauneimast liivarannast. Ugala suvelavastuse tarvis kohandatatakse vana klaasivabrik teatrisaaliks, mis toob vana vabriku lood publiku ette just seal, kus nad sündisid. 1792. aastal asutatud Meleskit tuntakse Eesti pikima ajalooga klaasivabriku asukohana. 19. sajandil oli Meleski klaasivabrik konkurentsitult Baltikumi suurim ja terves Vene impeeriumis oli vaid Rjazani klaasivabrik, mis konkureeris Meleskiga suurima Vene klaasitehase tiitli pärast.

Meleski Klaasivabrik suleti lõplikult 90-ndate alguses ja hoone jäi tühjaks. Ainult klaasimeister istub mõtlikult ahju kõrval ja vaatab peeglisse. Talle vaatavad vastu mitme põlvkonna klaasimeistrite silmad ja sädelema löövad nende lood. Kas ta näeb minevikku läbi selge klaasi või on aeg klaasile jätnud oma jäljed? Ta näeb lugusid, mis on sündinud Meleski klaasivabrikus hõõgunud klaasiahjude paistel nende inimestega, kes on seal elanud ja töötanud. Nõnda kui klaasimeister vormib kauniks vaasiks tulikuuma klaasmuna piibu otsas, muudab ajaratas saatusi ja vormib elukäike. Need lood vajavad rääkimist, sest neid seob usk, lootus ja armastus läbi erinevate elusaatuste ja klaasi ajaloo. Neid lugusid oskab jutustada vaid klaasimeister, sest tema kunst ja oskused loovad klaasi nii sillerdavalt läbipaistvaks, et sellest on võimalik läbi vaadata nii mineviku kui ka oleviku poole. Aga kas ta näeb ka tulevikku?

Suvelavastusele teeb kujunduse üks põnevamaid Eesti lavastuskunstnikke Liina Unt. Lavastaja Priit Pedajas, osades Ugala teatri näitlejad. Esietendus 6.augustil Meleskis.