Õpetajate päeva hommikul ootas õppureid ees uus juhtkond, kelle esindajad tervitasid õpilasi kooli fuajees. Helises tavaline koolikell, asusime õpetajate asemel tunde andma. Kõik tundus algul kuidagi rahulikum, keegi ei tormanud, isegi meie kooli „Tootsid" olid koerustükid esimesteks tundideks koju unustanud. Leidus ka neid õpilasi, kes tahtsid külastada armastatumat ruumi koolis - õppejuhi kabinetti. Olime õpetajate rollis neli tundi. Samal ajal kui koolis käis meie juhtimisel tõsine õppetöö, veetsid õpetajad ühiselt aega. Hiljem selgus, et ka nemad salaja õppisid, selleks et kooliperet üllatada.

Saime õpetajatena päris hästi hakkama ja nüüdsest mõistame pedagoogitöö rõõme ja muresid rohkem. Nii mõnigi meie hulgast leidis, et „õpetajaleib" on ikka raske küll. Õpilased ja meie õpetajad ootavad alati seda päeva.

Päeva puänt tuli õpetajatelt, kes olid riietunud punkariteks ja üllatasid kooliperet kontserdiga. Pärast esinemist oli aeg anda võim tagasi õpetajatele. Täname Teid, head õpetajad, et usaldasite meie kätesse vastutusrikka töö.

Koolist suundusid meie punkarist õpetajad valla kultuurikeskusesse, kus leidis aset päevakangelastele pühendatud kontsert.

Õpetajate päevast jääb meile helge ja meeldiv mälestus.

Foto: Kalmer Märtson

Õpetajad-punkarid