Rae valla kultuurikeskusesse tuli kohale oma kaupa pakkuma palju ettevõtjaid. Kõrvuti üldlevinud käsitöötoodete, mooside, mahlade, ravim-ja maitsetaimede pakkusid oma teenuseid või võimalusi osavõtuks mitmed vähemtuntud organisatsioonid. Oma tegevusest olid teinud väljapaneku mitmed külad - Patika, Salu, Rae ja teised. Lisaks kauplemisrõõmule pakkusid ettevõtjad põnevat infot, mida uurisid kultuuriklubi juhataja Kaja Kalmer ja MTÜ Alustame Algusest eestvedaja Marianne Rosenfeld.

Mitmekülgne oli JOSERA lemmikloomatoidu pakkumine koertele ja kassidele. Tellitava toidu valimisel on võimalik arvestada looma vanust, tervislikke iseärasusi, kaalu kontrolli, naha ja karvkatte seisukorda jne. Tellitavad pakendid on 400g, 2 kg ja 10 kg. Kohapealt sai huvitatu kaasa 90grammise proovipakendi.

Põhjaliku ülevaate kogu Eesti puhke- ja vaatamisväärsustest koos täiusliku kaardimaterjaliga sai tasuta reisijuhist „Puhka Eestis 2011", millega reklaamis oma tegevust Viikingite küla teemapark. Sinna juurde kuulusid kostümeeritud sõdalased ja nende sõjavarustus. Miks mitte korraldada just Viikingite külas isegi teismeliste noorukite tähtpäeva üritus.

Meeleolu lõid Eve Aunveri tantsulapsed, lastekeskuse Liisu laululapsed, Tip-Top klubi tantsijad ja mitmed teised. Kohal oli Eesti Vabadusvõitluse muuseumi, ansambli Kuldne Õhtupäike ja Rotary-klubi esindajad. Lastele pakkusid tegevust ja vahendeid meisterdamiseks mitmed MTÜ-d (Roosiõis ja teised).

Korraldajana hindan ettevõtlikkuse päeva kordaläinuks

Lõpusirgele on jõudmas Kodanikuühiskonna Sihtkapitali KÜSK poolt rahastatud projekt "Rae valla kolmas sektor koostööle". Projekti raames on toimunud erinevad koolitused ja projektimeeskonna töökoosolekud, mille ühe tulemusena kasvaski välja mõte korraldada Ettevõtlikkuse Päev Rae vallas.

Hoolimata väga tuulisest ilmast kogunesid pühapäeval, 25. märtsil ettevõtlikumad MTÜ-d ja väikeettevõtjad Rae Kultuurikeskusse, et tutvustada oma tegemisi. Planeeritud 3 tundi möödus väga hoogsalt. Lava oli pidevalt täidetud erinevate esinejatega - seal olid tantsu- ja laululapsed igas vanuses, sportvõimlejad, Kautjala-Patika külaseltsi lauluansambel, MTÜ Kuldne Õhtupäike esindaja Kuuno Kasak akordionil.

Kunstiklubi Kroku õpetas lapsi meisterdama ja kohal oli ka näomaalija. Julgemad mehed said osaleda Viikingite Küla võistlustel. Noortele aga tegi väga põneva esitluse Lagedi-Jüri Noortekeskus. Lisaks esinejatele olid aktiivsemad külaseltsid müümas oma külas tehtavaid tooteid - Aruvalla küla laud oli kaetud rohkearvulise hoidistepurkidega, Salu küla laud käsitööga.

Ettevõtlikkuse Päeva lõpetas MTÜ-de esindajate ümarlaud, kus osalejad arutlesid sel korral selle üle, kas koostöö Rae vallas on vajalik ja võimalik. Kohal viibis ka Rae vallavolikogu esimees Agu Laius. Kõlama jäi mõte, et koostöö on alati vajalik, sõltub vaid tegevustest, et kui suurel määral. Kuid infovahetust soovivad kõik. Samuti kõlas mõte, et samas formaadis Ettevõtlikkuse Päev võiks jäädagi traditsiooniliseks ürituseks.

Projekti pikem tutvustus ja väljaantud infolehed on kajastatud http://www.raekoda.ee/ymarlaud/ ja www.alustamealgusest.eu.

PROJEKTIMEESKONNA NIMEL MARIANNE ROSENFELD