Meenutus VII hoidiste messilt



Meenutus VII hoidiste messilt
Pilt on illustreerivScanpix

24. septembrikuu päeval toimus Olustveres VII hoidistemess.
Hoidiseid hindas messi publik kolmes kategoorias: parim soolane hoidis, parim magus hoidis ja ahhaa elamus ehk hoidis, mis kohe pani ahhaa ütlema.

Publiku tunnustuse pälvinud soolased hoidised

Seenesupi kogu - Marika Vartla, Rakvere vald, LääneVirumaa

Hapendatud seened - Taimi Konstantinova, Naisseltsing Lained, Tori vald, Pärnumaa

Kõrvits paprika ja sibulaga - Urve Mukk, Kuhjavere küla, Kodukant Viljandimaa

Publiku tunnustuse pälvinud magusad hoidised

Küüslaugumoos - Marika Vartla, Rakvere vald, LääneVirumaa

Astelpajumoos - Põltsamaa Ametikooli õpilased ja õpetajad

Tomatimaasikamoos - Ulve Kannimäe, Kodukant Viljandimaa

Ahhaa elamused

1. Küüslaugumoos - Marika Vartla, Rakvere vald, LääneVirumaa

Pihlaka kaste - Viivika Sarv, Karksi vald, Viljandimaa

Õunamoos mee ja võiga - Viivika Sarv, Karksi vald, Viljandimaa

Marika Vartla küüslaugu moos

1 sidrun 1 suur küüslauk suhkrut

Riivi sidruni koor, tükelda sidrun ka küüslauk. Keeda sidrunimahlast ja suhkrust siirup, sega juurde küüslauk ja riivitud sidrunikoor. Pane kuumalt purki ja kaaneta. Hoidis on alguse saanud Soomest.

"Muruniitja jäänused"

Keeda kokku rabarbrimoos. Teises potis hauta korraks hakitud nõges, naat ja võilillelehed. Lisa hautatud roheline moosisse ja lase korraks keema. Taas kuumalt purki ja kaaneta.

Suvikõrvitsa-sibula-küüslaugu salat

2-3 kg puhastatud suvikõrvitsat 10 keskmist sibulat 5 korralikku küüslauku tilli mõni punane paprika värvi andmiseks ka Marinaad 4 dl vett 3 dl valget veiniäädikat 4-5 dl mett 1 sl sinepiseemneid 5-10 loorberilehte 2 sl viiepipra segu

Riivi suure riiviga või lõigu friikartuli lõikuriga köögikombainis suvikõrvits ja pane kaussi. Haki sibul, paprika, küüslauk ja till ning sega suvikõrvitsaga. Jäta seisma. Pane keema vesi, veiniäädikas ja mesi. Kui mesi on segunenud, lisa ülejäänud maitseained ja keeda kuni marinaad muutub natuke paksemaks ja venivaks. Kalla kuum marinaad suvikõrvitsasibulaküüsalaugupaprika segule. Sega läbi ja pane purkidesse. Purgid kuumuta koos seguga, kuni sibul ja kõrvits muutub heledamaks ja natuke klaasjaks. Kaaneta, keera kummuli ja jahuta pikalt. Söödav nii liha kõrvale kui maitselisandina kastmetes ja suppides! HEAD ISU!

Viimane kolmik!

1/3 osa väikeseid kupatatud seeni 1/3 osa väikeseid viimaseid kurke või kurgiviile 1/3 osa väikeseid viimaseid paprikaid või paprikaviile Marinaad: õli 1 l vett 2 spl jämedat soola 3-4 spl suhkrut 3 spl äädikat sinepiseemneid terapipart nelki küüslauku

Pane igasse purki parajalt piprateri, sinepiseemneid, nelki ja viilutatud küüslauguküün. Siis kiht kurke. Prae sibul õlis, lisa vesi ja seened. Keeda koos seentega umbes 510 minutit. Lisa sool, suhkur ja äädikas. Pane seened kurkidele. Kõige peale aseta paprika viilud ja siis kuum marinaad kõigele peale. Kuumuta veel purke nii kaua, kuni kurk hakkab värvi muutma. Enne proovimist lase seista umbes kuu.

Meie kõigi poolt tänusõnad Argole Tori valla logo eest, Remit Auto bussijuhile.

Maaleht maksab igal kuul ühele tellijale Eesti keskmist palka ja nii 12 kuud järjest.
Telli Maaleht ja osale tellijapalga loosimises!
Vaata lähemalt >

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare