Maapäeva avas eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves. Avamisel said ka sõna teised Maapäevaga seotud inimesed ja külalised. Avamisel kuulutas Ene Ergma välja ka Eestimaa aasta küla, milleks osutus Prandi küla Koigi vallast Järvamaalt. Teistele aasta küla kandidaatidele jagati tunnustavaid eripreemiaid. Peale avamist saime osa maakondade toite tutvustavast õhtusöögist. Õhtusöögilaud oli muidugi mitmekesine ja huvitav. Esimese päeva lõpetas lustakas simman.

Teine päev möödus töiselt, erinevate teemadega , üheksas erinevas mõttekojas. Isiklikult võtsin osa mõttekojast, mille teemaks oli „Õppiv küla". Kui mõttekodades töö lõppenud, jätkus õhtu maakondadevahelise meelelahutuslike sportlike jõukatsumistega. Õhtu lõpetas merepidu, teemaks „Tagasi koju" koos simmaniga.

Viimasel päeval toimus käsitöölaat, kus erinevad maakonnad tutvustasid ja müüsid oma tooteid. Peale käsitöölaata tehti kokkuvõtteid mõttekodades toimunu kohta. Kokkuvõtted tehtud, algas Maapäeva lõpetamine. Lõpetamisel kuulutati ka välja järgmise Maapäeva korraldaja, milleks osutus Saaremaa. Lõpukõned ja tänusõnad öeldud, paluti kõik maitsma hiigelsuurt võileivatorti, niinimetatud „Leivaküla".

Lõpetuseks võiks öelda, et Maapäev oli huvitav, meeldejääv ja hariv üritus, kus sai juurde uusi tuttavaid, isegi sõpru ja mõttekaaslasi. Super!!! Seoses Maapäevaga tahaks siinkohal tänada Konguta vallavalitsust, kes tasus osavõtumaksu, et saaksin antud üritusest osa võtta. Aitäh!!!