Valdek, oled ka liitunud antud liikumisega. Miks ja millal?

Liitusin kevad-suvel ja juulist läks asi käima. Peamiselt seepärast, minu ja nimetatu liikumise eesmärgid ja siht kattusid. Möödunud talvel sai Vooremäe radadel palju suusatatud, sellest kujunes meeldiv harjumus ning talvel seadsin endale eemärgi läbida 33. eluaastaks poolmaratonid jooksmises, suusatamises ja rattasõidus. Ning 33. eluaastal panen end proovile vähemalt kahel täisdistantsil. See kõik eeldab aga head tervist ja panustamist. Nõnda on meeldivaks lisaväärtuseks eeskujuks olla ja tervislikke eluviise propageerida.

Kes selles liikumises osalevad?

Liikumisse kuuluvad hetkel 36 Tartu linnas ja maakonnas elavat meest, kes soovivad oma tervisenäitajaid parandada ja üheskoos ning eraldi aktiivselt ennast liigutada. Meie gruppi kuulub ettevõtjaid, vallavanemaid, haridus- ja meditsiinitöötajaid – ühesõnaga inimesed väga erinevatelt elualadest. Aktiivgrupi patrooniks on Tartu ettevõtja Tiit Veeber. Meie liikmed on koondunud vabatahtlikkuse alusel – kedagi ei sunnita, soov peab osaleja enda poolt tulema. Haaslava vallast olen mina hetkel ainus esindaja, kuid kui mõni Haaslava vallas elav mees soovib Tartumaa meeste aktiivgrupiga liituda, siis võtke julgesti minuga ühendust või leidke kontaktid www.mehedliikuma.ee lehe kaudu. Kõikidel uutel liitujatel tuleb „kohustuslikus korras“ lasta mõõta oma tervisenäitajaid (kehakaal, vererõhk, kolesterool jne), samuti tuleb kirja panna oma eesmärk, mille poole püüeldakse.

Kas saad rääkida ka juba esimestest edusammudest? Kuidas Sinu enda tervis, toonus ja enesetunne selle ajaga on paranenud?

Minu portfooliosse kuulub sel aastal osavõtt ühest suusamaratonist (pooldistants), rattamaratonist (pooldistants), jooksumaratonist (pooldistants) ning kolm jooksuüritust (10-16 km distantsid). Muidugi seejuures regulaarne liikumine rattal, kaigastega või sörkides. Tervisenäitajad on paranenud tublisti, kehakaal on vähenenud 10 kilogrammi. Vähenenud on ka vöö ümbermõõt, kehamassiindeks ning normaalsesse vahemikku mahuvad veresuhkur, kolesterool, testosteroon. Protsess on nauditav ja see sell, kes hommikul peeglist vastu vaatab, meeldib mulle üha enam.

Mis on Teie liikumise järgmine ettevõtmine?

Oleme kokku leppinud, et meie klubiõhtud toimuvad vähemalt üks kord kuus. Senimaani oleme käinud koos jõusaalis, Aura keskuses ujumas ja veetrenni tegemas, orienteerumas, spinningutrennis ja staadionil sportimas. Eesmärk on igal kogunemisel pakkuda võimalust harrastada mõnda uut spordiala- talv on tulekul ja eks meid võib seetõttu kohata ka suusaradadel, jäähokiväljakul või jää peal kalapüüki tegemas. Tartumaa meeste aktiivgrupi tegevusi on kavas jätkata ka 2011. aastal (sh õppereis Soome ja igakuised klubiüritused). Meie järgmise aasta tegevusi on toetamas Tartumaa Arendusseltsi Leader-programm.

Sinu soovitused teistele meestele ja miks mitte ka nende naistele?

Mehed liikuma, mis muud! See on vaimustav, kui teised pereliikmed, sõbrad ja tuttavad toetavalt suhtuvad, muidu ei pruugi asjast asja saada. Minu sportimise suurim fänn on mu enda 3-aastane tütar ja see innustab mind väga!

Liikuda soovitan muidugi ka naistel, sest kui mehed saavad terveteks ja tugevateks, on keskmise eluea rekordid ohus. Peres peab tasakaal olema!