Meie esimene proov teiste mudilastega toimus laulukaare all kella 12ne paiku. Ilm oli päikeseline ja palav. Kõigil oli kaasas joogipudel ja peas müts. Nii mõnelgi lapsel hakkas pea ringi käima. Meie lau­lulapsed pidasid aga kõik ilusti vastu ja tulid rõõm­satena laululavalt alla. Pä­rast seda oli võimalus teisi esinejaid jälgida, vaadata ringi käsitöötoas, käia söö­mas ning niisama mõnu­salt aega veeta.

Õhtul läksime oma ööbi­miskohta, mis asus Musta­mäe keskkoolis. Sealt läk­sime loomaaeda ja peale seda saime poes ostelda. Ööbimiskohta tagasi jõu­des saime süüa ning oligi aeg magama minna.

Hommikul pidime vara ärkama, kuna kell 9.00 algas rongkäik. Rongkäi­gus olid kaasas meie lau­luõpetaja Eda Piilmann ja Jane Nirgi. Samuti veel vallavanem Tarmo Riisk, kes ootas enne rongkäigu algust meid koos lippude ja plakatitega.

Rongkäik oli väga lõ­bus. Käisime maha umbes 7 km. Igal pool oli inimesi, kes meid vaatasid, plaksu­tasid ning hüüdsid tervi­tusi. Ei puudunud ka kaa­meramehed - siis tuli eriti rõõmus nägu teha ja hüü­da kõigest väest oma hüü­du (Kirivere! Kirivere!). Kõigil oli väga lõbus ning rongkäik ei tundunudki nii pikk olevat.

Sihtkohta jõudes oota­sime rongkäigu lõpu ära ja algaski laulupidu. Varsti pidime minema laulma. Laulukaare all oli kindlas­ti kõigil väga uhke laulda. Pärast mudilasi tulid tei­sed koorid. Lõpuks, kui laulud olid lauldud, kogu­nesime kõik kokku ja hak­kasime kodu poole sõitma.

Meie, 18 laululast, ole­me väga õnnelikud, et sai­me sellest peost osa võtta. Suured tänud meie laulu­õpetajale Eda Piilmannile, kellel jätkub jaksu alati meiega tegelda. Täname ka Jane Nirgit, kes meie­ga kaasas oli, meid toetas ning alati oli valmis head nõu andma. Ja aitäh meie rõõmsameelsele bussijuhi­le Urmas Aunale, tänu kel­lele me alati õigel ajal õiges kohas olime.

_____________________________________________

Aitäh teile, kallid laululapsed! Olite fantastiliselt tublid! Kohtume sügisel ja nagu lubatud, jätkame!

Tahaksin teile kõigile kinkida ühe Leelo Tungla luuletuse!

Teie õpetaja Eda.

Kõik üheskoos - lapsed ja suured -
siin laulame ühiselt
nagu puud,
millel sügaval juured.
Laul kui lehestik mühiseb.

Kas oleks see ilmatu ime,
kui meie -
kõik lauljate read -
kogu eluaeg oleksime
ka üksteise vastu head?