Kohapeal pakuvad mesinikud degusteerida erinevat mett ja saab teavet mesindussaaduste liigi, päritolu ja omaduste kohta. Müügil on turuhinnaga mitmekesises valikus Eesti mett. Saab osta mesindussaadusi, nagu taruvaik, õietolm jm, tervistavaid ja kosutavaid meesegusid, ravimtaimi ning teisi loodustooteid, mesindussaadustest ja loodustoodetest valmistatud preparaate ning kosmeetikat, meeküpsetisi jpm.

Kuna üritus toimub naistepäeva paiku, siis on palju huvitavat ja kasulikku pakkuda just naistele, kes saavad teadmisi ja oskusi tasuta loengutel. Õpetatakse meega organismi puhastamist koos puhastavate segude valmistamisega kohapeal ja nende degusteerimisega, samuti mee ja ravimtaimedega organismi tugevdamist. Tutvustatakse vastavasisulist naistele mõeldud raamatut. Õpetatakse kasutama kasulikke lõhnakotikesi.

Kingitusteks võib valida ehteid, laias valikus käsitööd, kosmeetikat, keraamikat, loodusakvarelle, samuti naisi huvitavat kirjandust.

Mesinik Hinge Laur räägib lastele mesilaspere elust, lapsed saavad mesilasi joonistada ja värvida. Kohvikus pakutakse meesööke ja -jooke.

Kohal on konsultandid: mesindussaadustega ravi konsultant dr Ilmar Särg, Tartu Ülikooli Kliinikumi arst-õppejõud ja apteeker-taimetark Maret Makko (MTÜ Lilleoru). Pilet täiskasvanule maksab 1.60, pensionärile ja õpilasele 1 eurot. Perepileti hind on 3.20 eurot. Loengud, konsultatsioonid ja üritused on huvilistele tasuta!

Info loengute kohta: www.eestimesi.ee, tel 601 4778, 55 662 649.

Meepäevade kava mõlemal päeval:

11.00 Mee ja ravimtaimedega organismi tugevdamine, lõhnakotikeste kasutamise õpetamine. Maret Makko, apteeker- taimetark, MTÜ Lilleoru (eesti keeles)

12.00 Meega organismi puhastamine, puhastavate segude valmistamise õpetamine ja degusteerimine. Ene Lill, terviseklubi Harmoonikum perenaine (vene keeles)

13.00 Meega organismi puhastamine, puhastavate segude valmistamise õpetamine ja degusteerimine. Ene Lill, terviseklubi Harmoonikum perenaine (eesti keeles)

14.00 Mee ja ravimtaimedega organismi tugevdamine, lõhnakotikeste kasutamise õpetamine. Maret Makko, apteeker- taimetark, MTÜ Lilleoru (vene keeles)

15.00 Naistele mõeldud raamatu "Loomulikult ilus" tutvustus