Nädala kestnud ürituse eesmär­giks oli õpetada lastele leia-mind-nippe, kuidas teha end otsija jaoks nähtavaks ja kuuldavaks, ennetada võimalikke eksimise ohte, viia lapsed metsa ja tutvustada keskkonnahoi­du, et mets oleks meile sõber ning kinnistada teadmisi söödavatest ja mittesöödavatest metsaandidest.

Eelnevalt õppisid lapsed lihtsa­maid signaale ja nippe, kuidas jätta maha metsas käies märke, et võima­liku eksimise korral otsijatel lihtsam oleks. Selleks kasutati kive, käbisid, oksi ja linte. Vaadeldi ja uuriti raama­tutest ja piltidelt seeni ja marju.

Praktiline osa toimus Aegviidus Sõõriksoo matkarajal. Seal tuli ot­sida-leida eksinud lapsi (lasteks olid sellel üritusel nukud). Teoreetilisi teadmisi oskasid lapsed väga hästi praktikas kasutada. Kiiresti leiti kä­bide rida, kuhu eksinu läks, ka seo­tud paela sõlmekoht näitas õige suu­na. Kõik neli eksinut leiti üles. Ka paljud täiskasvanud said lastelt uusi teadmisi ja nippe.

Rabamatk üllatas lapsi rohke see­ne- ja marjaanniga. Kõike õpitut sai oma silmaga näha ja korjata. Näitu­se tarvis toodi kaasa 10 liiki seeni ja marju, kanarbikku, erinevaid taimi ja oksi.

Lapsed koos õpetajatega valmista­sid toodust vahva näituse, mida kü­lastasid lapsevanemad.

Põneva elamuse said lapsed ka Aegviidu seikluspargist. Kõikidel oli koheselt soov seda ka koos vanema­tega veelkord külastada. Oma mul­jed jäädvustasid lapsed paberile, kok­ku sai huvitav raamat. Üritust toetas Eesti Haigekassa 150 euroga.

Sügise sünnipäeva tähistas meie lepatriinude rühm pargis. Lastele tu­li külla Sügis oma värvikireva rüüga. Uhke kostüümi õmbles ja kehastus Sügiseks rühma lapsevanem Ange­lika Pormann, keda rühma töötajad ja lapsed tänavad vahva üllatuse tege­mise eest.

Lasteaia võistkond osales 29. sep­tembril Türi Linnastaadionil Jär­vamaa lasteaedade spordipäeval koosseisus: Kadi-Liis Pitk, Johanna Jürisson, Mailis Pitka, Joosep Pal­miste, Magnus Ojaniit ja Kevin Ma­tikainen. Võisteldi kombineeritud teatejooksus, palli löömises väravas­se, hüppamises ja täpsusvisetes korvi. Kuigi paremusjärjestust ei peetud, sooritasid lapsed ülesanded ladusalt. Aitäh tublile võistkonnale ja liiku­misõpetaja Ruth Kaasikule!