Vanem rühm külastas veebruaris päris ehtsat teatrit - Tartu Vanemuises etendus "Kosmonaut Lotte". Vaatamata pikale sõidule ja kahetunnisele etendusele oli see hea elamus. Veel mitu päeva hiljem avaldasid lapsed oma positiivseid muljeid. 11. veebruaril toimus juba kolmandat aastat Euroopa 112 päev, millest ka meie lasteaia lapsed osa võtsid. Selle tähistamiseks tegi häirekeskus koolidele ja lasteaedadele üleskutse valmistada lumest või lumele hädaabinumber 112. Pilt meie lumeskulptuurist koos lastega avaldati ka 12. veebruari Järva Teatajas.

Keskmise rühma lapsed koos oma õpetajatega ehitasid suure lumest lossi koos laua ja toolidega ning sõbrapäeva auks voolisid nad lumest suure punase südame. Vahvate kuplitega loss annab veel pikaks ajaks võimaluse ronimiseks, kodu mängimiseks või lihtsalt sõpradega mõtisklemiseks.

Sõbrapäeval toimus mängupidu ning töötas sõbrapäeva post. Vanema rühma lastel oli omajagu tegemist, et postikott sidejaoskonnast ära tuua ja kõik õnnitlused lastele kohale toimetada.

Sõimerühmas toimus vanemate kaasabil sõbrakohvik. Kõik vanemad olid valmistanud maitsvaid kooke, mida üheskoos laulude ja mängude vaheajal söödi. Ja muidugi peeti ka vastlaid. Kõik rühmad leidsid enda võimetele sobivad mäed, kust pikk liug lasta. Kõige väiksemad lasksid liugu oma mänguväljakul. Söödi hernesuppi ja vastlakukleid.

Vabariigi sünnipäeva eel käis vanem rühm Ambla kirikaias Vabadussõja ausambale lilli ja küünalt viimas. Paljud lapsed sattusid Ambla kalmistule esmakordselt ning seega nägid nad ka sealset ausammast alles esimest korda.

Oma koduvalla vaatamisväärsusi tuleb tutvustada ja kombeid varakult õpetada, muidu aastakümnete pärast kaob järjepidevus. Lapsed lugesid ilusa luuletuse, meiega ühines ka vallavanem Rait Pihelgas. Peale seda võttis vallavanem rühma vastu vallamajas, kus vaadati üle kõik tööruumid ja seal töötavad inimesed. Lapsed said vallamajast kaasa teadmise, kelle heaks vallas tööd tehakse.

Keskmise rühma lapsi võõrustasid Aravete Noortekeskuses Annika Rohi ja Piret Kalamägi. Suurt huvi pakkus lastele Ambla valda tutvustav film.

Kuna lapsed on paljude valla vaatamisväärsustega varasemalt tutvunud, siis tuntigi filmist ära objekte, kohti ja külasid. Põnevaks tegevuseks poistele osutus lauajalgpall ja joonistamine. Toimus ka pildistamine. Lapsed ja õpetajad olid vahva hommikupoolikuga väga rahul ja tänavad ettevõtmise korraldajaid.