Metsamajandamise eesmärk on majandusliku tulu saamine, kuid ka metsal on endal „kohustusi looduskeskkonna ees“. Metsa jätkusuutlikkuse tagab kõige paremini selle mõõdukas majandamine. 2008. aastal on tellitud ühelt metsakorraldusettevõttelt uued metsamajandamiskavad, mille kehtivus on kümme aastat. Nende kavade soovituste põhjal teemegi vallametsas hooldus- ja raietöid. Meil on tavaks, et valitud maaüksuste eraldistele tellime sõltumatult eksperdilt raiutava metsatagavara hindamise puusortimentide lõikes.

Pärast hindamist kuulutame välja antud objektide peale raieõiguse kirjaliku enampakkumise, mis on olnud ka edukad. Viimase eduka oksjoni viisime läbi 2010. aasta novembri lõpus, kus osales neli metsafirmat. Osa metsamüügist saadud rahast läheb edasiseks metsamajandamiseks ja osa valla teiste kulude katteks. Näiteks aastail 2008 – 2010 on uuendatud (maapinna ettevalmistamine, männiseemne külv, kuusetaimede istutamine) pärast lageraieid 8,6 ha metsamaad. Peale selle on tehtud ka metsas valgustus– ja sanitaarraieid 2,7hektaril. Tehtud on ka mõningaid kuivendustöid ja metsamaterjali ladustamise jaoks vahelao plats.

Peame samuti tegelema ümberkaudsete linnade mõningate elanike ja aiandusühistute liikmete poolt ebaseaduslikult metsa veetud ehitus- ja olmeprügi kuluka koristamisega. On olnud  metsavarguse juhtumeid, kus süüdiolnud isikud on ka karistada saanud. Nende negatiivsete tegevuste tõkestamiseks või ärahoidmiseks peame tegelema ka tulevikus aastaringse metsavalvega.

Selle aasta kevadel on planeeritud metsa uuendustöid 4,9 hektaril. Lisaks planeerime suvel kuivenduskraavide puhastamist võsast, truubi paigaldamist ja metsamaterjali ladustamise joaks vahelaoplatsi ehitamist. Tuleb tegeleda veel info- ja liiklusmärkide korrashoiuga meie vallametsa teedel ja piiridel.

Ärgem unustagem, et mets on meie suurimaid rikkusi, mida peab hoidma ning kaitsma nüüd ja ka tulevikus.