Ökopäev algab kell 11 välijumalateenistusega kirikupargis, kus Helle Liht mõtestab oma jutluses lahti piiblit ja rohelist mõtteviisi. Jumalateenistusel musitseerib Rakvere Kolmainu koguduse noortebänd. Samas saab näha ka Pirita kloostri vaimuliku isa Vello Salo ingliskeelset rohelist piiblit.

Keskpäeval saab Kirikupargis hoo sisse kirbuturg. Korraldaja Rakvere Kultuurikeskuse direktori Keio Soomelti sõnul on huvi kirbuturu vastu olnud oodatust suuremgi, eelneva registreeringu järgi on müüjaid 60 ringis. „Müüma võib tulla veelgi, tasub lihtsalt kohale tulla ja kaupa pakkuma hakata, müügialus tuleks sel juhul endal kaasa võtta."  

Ökopäevale kohaselt leiab samas aset mahetoodangu laat.

Ökopäeval on kohal Eesti Rohelise Liikumise keskkonnateadlikkuse telk, kus jagatakse ja tutvustatakse keskkonnaalaseid infomaterjale, soovijad saavad teha testi ja kontrollida oma keskkonnasõbralikkust. Õpetatakse vanadest pappkastidest tumba tegemist, vändatakse vana jalgrattaga elektrit ning toimub palju muud huvitavat. Kell üks päeval räägib keskkonnatelgis ruumilisest planeerimisest planeeringuspetsialist Katri Ruut.  

Laadamelu aitab sisustada vaba lava, kus võivad üles astuda kõik, kes kirjutavad sahtlisse või riidekappi luuletusi, teevad koos sõpradega muusikat või ehitavad perega püramiide.

Kell 15 jätkub kultuuriprogramm Kadri Vooranna ja bändi etteastega.

Kiriku pastoraadihoones näeb päev läbi õiglast kaubandust tutvustavaid lühifilme ning vaadata fotonäitust ja lastelaagris valminud maskide näitus.

Ökopäeval pannakse taaskasutuse, keskkonnateadliku ja mahetoodangu propageerimise kõrval suurt rõhku õiglase kaubanduse ideede tutvustamisele. Sel päeval avatud heategevuslik kirikukohvik on kantud õiglase kaubanduse ideest.

Õhtul kell 22 algab koostöös Õiglase kaubanduse klubiga Art Cafe kohvikus (Lai 13) õiglase kaubanduse filmiõhtu, kus näidatakse filme mustast kullast - kohvist ja kakaost. Filmid räägivad, miks kohvi- ja kakaokasvatajani jõuab lõpptarbija makstud hinnast vaid tühine osa. Samas kui rahvusvahelised korporatsioonid on teinud neist kaubandusartiklitest maailmas ühed kõige väärtuslikumad kaubaartiklid.

Õiglase kaubanduse klubi projekti rahastab Välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest.

Rakvere ökopäev on tasuta kogupereüritus. Kohtumiseni metsapealinna ökopäeval!