1. septembril alustas Risti Põhikool taas uut õppeaastat, mis oli kõige erilisem päev kindlasti esimese klassi õpilastele ja 9. klassi õpilastele.

Septembris alustati uue hooga jalgpallitreeningutega kaks korda nädalas, osaleti jalgpallivõistlustlustel, peetud sai kooli spordipäev. Loodushuvilised võtsid osa Loodushariduspäevast Haapsalus. 7 klass paigutas bioloogia tunni raames õpetaja poolt kogutud sügisannid näituseks. Ühele aknalauale sai nagu pisikene alusmets ja teisele koduaia saadused. Nii harjutasid õppurid nii ilumeelt kui ka kui ka said tundma taimi, samblaid ja seeni. Esimesel veerandil alustas tööd lauluring, kus igal soovijal oli võimalus õppida üks soololaul oktoobrikuiseks lauluvõistluseks.

Traditsiooniliselt on juba välja kujunenud huvitavad salatipäev ja õpetajate päev.

Sel korral esines õpilastele õpetajate segaansambel, esitades läbi aastakümnete populaarseks saanud lastelaule. Mahukaid ettevalmistusi tehti Risti kooli 90. aastapäevaks. Koostati kooli ajaloostendid, õpiti pikka ja värvikat aastapäeva kava, uuendati saali kardinaid, saadeti kutseid üritusele, kaunistati koolimaja looduslike seadetega jpm. See jääb üritusel osalejate hinnata, kas juubel sai väärikalt tähistatud.

Oktoobris said õpilased kohtuda Kärt Johanna Ojamäega, kes rääkis väga huvitavalt teemal „Vahetusõpilaseks Inglismaale".

Neljandat korda toimus traditsiooniline solistide konkurss „Lauluratas 2011". Esinejaid ootas hubane saal ning rukkilillede ja karikakardega ehitud vankriratas lava peal. Zürii ülesanne oli valida välja 3-st vanusegrupist kõige paremad ja julgemad lauljad ja neile anti võimalus määrata ka eripreemiaid. Publiku lemmiku valimiseks olid erivärvilised sedelid vanusegruppidele, mida sai täidetult kasti panna.

Esimese vanusegrupi (1 - 3. klass) parim tüdruk oli Tiina Liiv ja parim poiss Erlend Lai. Zürii eripreemia said Lisanna Maasikas ja Kaur Robin Otsus. Publiku lemmik oli Tiina Liiv, mis ühtis zürii arvamusega.

Teises vanusgrupis (4.-6.klass) oli parim tüdruk Kristiina Liiv ja noormeestest Erik Mihkel Pukk. Publiku lemmik oli samuti Kristiina Liiv. Zürii eripreemiad said Kristiina Köster ja Kahro Küla.

Kolmandas vanusegrupis oli vähe osalejaid võrreldes nooremate vanusegruppidega ja ainult tüdrukud. Parim neiu oli Iris-Ellen Remma ja publikulemmik oli Kärol Münt.

Kõiki osalejaid tänati diplomiga ja võitjaid väikeste autasudega. Õpetaja Ivi oli auga teeninud tänukirja ja väikese maiustuse.

Enne esimest vaheaega meisterdasid vanemate klasside õpilased looduslike materjalidega kaunistatud kaarte, millest sai väike näitus fuajeesse.

7. novembril said kokku neiud, kellele korraldati üritus „Ainult tüdrukutele, et tutvuda eakohase ilumaailmaga. Mardipäeval käisid õpilased Marti jooksmas ja tegid koolis vahvaid mardimaske seinalehele.

Algklasside õpilased käisid Pärnu teatris etendust „Röövlitütar Ronja" vaatamas.

Isadepäevaürituse korraldasid sellel aastal kooli hoolekogu liikmed 12. novembril. Suur aitäh korraldajatele selle huvitava ettevõtlusega tutvumise päeva eest! 25. novembril pidasime maha ühe lustaka kadrikarnevali. Kõik julgemad esinejad ja uhkemad kostüümidekandjad said diplomid ja pisikesed autasud.

Lahke Päkapikk jagas pannkooke õunamoosiga ja õunu. Õhtu muusika ja paljude mängude korraldaja oli Anne-Mai Jalakas. Kõik nooremad ja vanemad õpilased olid üks vahva pere.

Märkamatult hakkas november lõpusirgele jõudma. Aeg oli valmistuda advendiajaks. Õpetaja Marina ja muusikaõpetaja Ivi jätkasid jõulunäidendi tegelastega tihedamate proovidega.

Ka tantsutunnid on õpetaja Lea poolt tõhusad. Käsitööõpetaja Pille aitab kujundada lava ja valida näitlejatele kostüüme. Õpetaja Eve varus Jõulukooli tarvis materjale nii metsast kui kauplustest.

Esimese valge advendiküünla süütasime esmaspäeval 28. novembril. Rääkisime mida üldse advendiaeg tähendab ja tutvustasime, mis advendiajal koolis toimub.

Jõulumeisterdamised said kaks korda nädalas hoo sisse alates teisest advendist. Lapsed valmistasid jõulukaarte ja kuuseehteid. Juhendaja abiga valmisid pärjad kooliakende kaunistuseks. Ka jõulupostkast täitub iga nädal päris kiiresti.

17. detsembril ootavad koolilastest jõululaadalised rohkelt külastajaid, et pakkuda vahvaid isetehtud ilu- ja tarbeasju, maitsavaid lihapirukaid ja magusaid küpsetisi, isetehtud leiba ja muidugi erinevaid piparkooke. Õnnelikku kätt saab proovida Jõuluõnneloosis. Meisterdamisnurgas saab väiksemaid asjakesi või kaarte meisterdada.

Kooli jõulupidu on 21. detsembril, kus on palju põnevat vaadata ja jõulukingilootus lastel. Selle suure ürituse järgselt jõuab kätte kauaoodatud koolivaheaeg! Selleks, et pikemalt puhata ja uuele aastale rõõmsatujuliselt ja teotahteliset vastu minna.

Risti Põhikool soovib lugejatele rahulikke ja valgeid jõule!