Hauaplatsi taotleja võib taotleda kuni nelja hauaplatsiga perekonnaplatsi tingimusel, et lepingus sätestatakse tingimusena kõigi nelja hauaplatsi hooldamise kohustus.

Aegviidu Vallavalitsusel on õigus tunnistada hauaplats hooldamata hauaplatsiks ja anda see kasutusse pealematmiseks 20 aasta möödumisel viimasest matmisest. Kalmistuvaht tähistab hooldamata hauaplatsi või perekonnaplatsi hoiatussildiga, mis võimaldab aru saada, et tähistatud hauaplats või perekonnaplats on kavas tunnistada hooldamata hauaplatsiks. Kui tähistamisest järgneva ühe aasta jooksul hauaplatsi või perekonnaplatsi ei korrastata, tunnistab Aegviidu Vallavalitsus tähistatud platsi hooldamata hauaplatsiks ja lõpetab ühepoolselt kasutusõiguse.

Kalmistuvahile tuleb matmisest ette teatada mitte vähem kui kaks tööpäeva. Üldjuhul riiklikel pühadel matmisi ei toimu ja matmine on lubatud kell 10.00 - 16.00.

Matta võib kirstuga või tuhastatult urniga. Kirstuga matmisel peab haua sügavus olema 1,5 - 2,0 m maapinnast. Urniga matmisel peab haua sügavus olema vähemalt 1,0 meetrit.

Kirstuga maetava surnu pealematmine ei või toimuda varem kui 20 aasta möödumisel viimasest matmisest samale kohale. Pealematmisel peavad varasema matuse säilmed jääma puutumata.

Matmist takistavate kõrvalasuvate platside hauakivide ja muude rajatiste ajutine kõrvaldamine ning taaspaigaldamine ning hauaplatsi korrastamine toimub matja kulul.

Pärast matmist korrastab hauaplatsi kasutaja matuse käigus kõrvalolevatele hauaplatsidele tekitatud kahjustused hiljemalt kolme päeva jooksul.

Hauaplats on kalmistu osa ja platsi kujundamisel tuleb järgida kalmistu kvartalis väljakujunenud kujunduse põhimõtteid. Hauatähiste või hauarajatiste (piirdeaed, ääris, puud, hekk jms) rajamine või eemaldamine tuleb eelnevalt kalmistuvahiga kooskõlastada. Hauatähiste lubatud kõrgused hauaristil, hauasambal või -kivil on kõrgusega maapinnast kuni 1,2 m. Hauaplatsil oleva haljastuse kõrgust tuleb piirata järgmiselt: puud kuni 2 m, põõsad kuni 1,5 m, hekid kuni 1,0 m.

Kalmistul on keelatud rikkuda rahu, risustada matmisplatse ja rikkuda hauatähiseid, jalutada koduloomi, omavoliliselt maha võtta puid ja põõsaid, omavoliliselt laiendada hauaplatse, sõita kalmistul mistahes sõidukiga ilma kalmistuvahi loata.

Käesoleva määruse jõustumise ajal kasutuses olevad hauaplatsid jäävad senise kasutaja kasutusse vähemalt kümneks aastaks, kui senise kasutaja ja Aegviidu Vallavalitsuse vahel ei ole lepinguga sätestatud teisiti.

Kui senised hauaplatside kasutajad soovida hauaplatsi kasutamise ja hooldamise lepingut sõlmida, tuleb neil pöörduda Aegviidu Vallavalitsuse majandusspetsialisti poole alates 1.jaanuarist 2013.