Seemneid säilitatakse jahedas, kuivas ja õhurikkas ruumis. Siis ei kuiva need läbi ega hakka hallitama. Seemnepakendil on kirjas info sortide kohta: kuidas, kunas neid istutada, kui kõrgeks kasvab, kui kaua kestab vegetatsioon jne. Arvestades, et seemnetootjad ja pakendajad on enamasti pärit meist lõuna poolt, võiks sellesse infosse suhtuda väikese ettevaatlikkusega ja külvil arvestada meie tavapäraseid kliimaolusid.

Märge F1 seemnepakendil tähendab hübriidsorti, mille eesmärk on peamiselt suurem saak, haigus- ja kahjurikindlus. Samas ei pruugi need seemned anda emataimega identseid järglasi, seega pole enamasti mõtet neist seemnetest kasvanud taimedelt uusi seemneid koguda.

Pakendilt tuleks kindlasti vaadata ka säilivuse ehk best before'i aega. See on kuupäev, milleni seemne tootja/pakendaja garanteerib nende idanevuse. Hiljem langeb kogu vastutus külvajale. Kui pakendil on märgitud seemnete kogus tükiliselt (nt 5 seemet), tuleb siiski arvestada, et tavaliselt pakendab seemneid masin (enamasti kaalu alusel) ja olenevalt seemne suurusest võib olla pakendis paar seemet rohkem või vähem.