Kuulutame välja terve õppeaasta jooksul toimuva fotokonkursi teemal „Emajõe loodusleid". Fotosid oota­me digitaalselt aadressile lasteaed@luunja.ee. Erinevatel aastaaegadel on meie kodupaigal pakkuda põnevaid üllatusi, tuleb vaid lahtiste silmadega ringi jalutada ning mõnikord fotokas taskusse pista. Kõik kaunis või inetu, tavaline või eriline, igav või põnev, külm või kuum, must või valge, elus või eluta... ootab Tartumaal Emajõe ümbruses jäädvustamist. Minge koos lapsega loodusesse ja jagage fotode vahendusel ka teistega kõike seda, mida ise märkasite!

Mihklimängud Luunja roosiaias

Pimeda aja saabumisega seonduvalt tuletame peredele meelde helkuri va­jalikkust laste riietel.

Ka Midrimaa tubades on põnevaid muutusi. Ühes varem tühja ja tarbe­tuna seisnud koridorinurgas on tööd alustanud väikeste midride avastustu­ba. Sealne tegevus on nõnda üllatuste­rohke, et üks koolieelik nimetas ruumi saladustetoaks! Laps omandab kõige paremini, kui ta saab kõigi meeltega asju tajuda, ise avastada ja katsetada. Just seda seal tehaksegi! Kasutame tavapäratuid vahendeid, pakume las­tele huvitavaid tegevusi. Septembris tuletasime ohutu liiklemise reegleid meelde ja võimalus oli isekujundatud autoteel magnetautoga sõita. Hüvasti­jätuks suvega said lapsed toas spetsi­aalses klaaspõhjaga liivavannis liiva­mänge mängida ja pisibasseinis veega katseid teha. Oktoobris ootavad lapsi põnevate loodushäältega kuulamis­mängud. Kõike seda võimaldab meie tublide õpetajate loovus ning põhjatu ideedepagas.

Õpetajate päev pakkus meie lasteai­as taas avastamisrõõmu nii suurtele kui väikestele. Siis tegutsesid õpeta­jate juhendamisel rühmades Luunja Keskkooli 10. klassi õpilased. Südant­soojendav oli vaadata, kuidas suu­red poisid koos väikestega põrandal autodega sõitsid või noored õpetajad lastega salateid maitsesid ja viisakaid lauakombeid harjutasid. Noored on leidlikud: sülearvuti kaasa, muusika mängima ja koos väikeste sõpradega toolimängu mängima! Päev meeldis nii lastele kui ka kõikidele õpetajatele. Loodame, et sellest saab tore traditsi­oon.