Euroopa ristiusu rahvaste müüdi järgi pidanud 29. septembril Miikaeli juhitud inglid lahingu saatanaga. Mihklipäeva ilma järgi ennustati ka sügise, talve ja kevade ilmaolusid.

Tänavu paistis Mihklipäeval päike, pannes lõkendama punakollased puuladvad. Karkuse klubi ees oli maas paks värviline lehevaip, kus võis lõbusalt sahistada, eriti tore oli lastel.

Aga saalis oli kaetud kaks pikka lauda pidulistele. Külla olid kutsutud Eideratta tantsijad, kes on selles majas omainimesed juba neli aastat. Esialgu oli kütmata ruumis (ahjud katki) veidi kõhe, ehkki päike paistis otsaaknast otse lauale, aga tuline seljankasupp ja kohvid-koogid lõid vere käima. Kui algas tants, heitsid Eideratta memmed oma joped toolikorjule ning oranžide T-särkide välkudes vihtusid kolm tantsu jutti, paludes seejärel rahva koos endaga tantsima üldtuntud seltskonnatantse ja mängima ringmänge. Tehti ka võistlusmänge, kus eriti osavad olid noored. Aga ega seenioridki alla andnud, keskealistest rääkimata!

Meeleolu aitasid luua veel toredad näituseeksponaadid: arbuus, viinamarjad (neid jätkus ka lauale söömiseks), turbankõrvits, kolme värvi porgandid (valge, lilla, oranž), beebiporgandid - kõik kasvatatud kohapeal. Siis veel hoidised aedviljadest, milledest eriti suurt tähelepanu pälvis tammetõru suurustest vöödilistest kurkidest tehtud hoidis. Niisuguseid kurke ei olnud küll keegi varem näinud. Ago Liiband oli seemned tellinud, kurgid kasvatanud ja purki pannud. Huvitavatel inimestel on huvitavaid huvisid! Igatahes tore pidu oli!