Jumal tuli maapeale

Vabakutselise fotograafi Johannes Haava sõnul tekitas teda sõidutanud kopteri maandumine Jõgeva-Tartu maantee ääres asuvas Puhtaleiva külas piisava elevuse. „Mitmed inimesed tulid uudistama, nagu oleks jumal maapeale tulnud," lasus fotograaf huumoriga. Puhtaleiva külas otsustasin aga oma lennu lõpetada põhjusel, et seal on kopterile sobiv maandumispaik.

Põltsamaa on õhust ilusam kui varem

Tartumaalt Ülenurme lennuväljalt kopteriga õhku tõusnud Johannes Haav alustas oma loomingulist lendu Umbusi ja Põltsamaa suunas. Pildistasin laukarikaste rabade poolest tuntud Umbusi kanti, Lustiveret, Põltsamaad, kus võrreldes 2007 aastaga, kui eelviimane kord õhupilte tegin on mõndagi muutunud. Kohalik omavalitsus eesotsas linnapea Jaan Aiaotsaga on põhjalikult uuendanud sõidu ja kõnniteid, kaunimaks on saanud haljasalad. Südalinna on kerkinud Selveri, Maxima ja Säästu Marketi kaubanduskeskused Atraktiivne oli õhust fotografeerida spordi-ja turismirajatisi: Kuningamäe kardirada Põltsamaal ja Piiroja krossirada Pajusi vallas.

Jõgevamaal pildistas Johannes Haav ka maakonnakeskust Jõgevat, Laiuse lossivaremeid, Tormat. Mustveed, Kasepää vallas Rajaküla ja Omedu sadamat ja mitmeid teisigi paiku. Uute objektidena jäid piltidele Painküla tööstusparki kerkiv AS Werol Tehased uus tootmishoone ja Kaarepere viadukt. Ida-Virumaal jäädvustas ta Avinurme ja Lohusuu kanti. Kokku tegi Haav kopterilennul üle 800 aerofoto

Kaarepere viadukt (Foto: Johannes Haav)
Kaarepere viadukt (Foto: Johannes Haav)