Viimsis elamiseks või siia kolimiseks on musttuhat (või seitseteist tuhat) põhjust, igaühel oma. Meie tulime päris esimese põlvkonnana, väga kogemata leitud ja tegelikult üsna halvasti levitatud suvilamüügikuulutuse peale. Suund oli muidugi selge ennegi. Selles mõttes, et seda majakest aiaga, mida pereloomiseks otsisime, ei osanud me kuidagi näiteks Kiili või Tabasalu kanti mõelda.

Miks kippusid siis siiapoole üks pealinna magalarajooni poiss ja Tartumaa tüdruk? Me tulime merest õhkuva värske õhusõõmu sabas, oma kalli tantsuõpetaja Maido Saare järel ja just meie kasuks otsustanud suvilamüüjaproua kaasabil. Kui bussipeatusesse on kiviga visata ja seega linna tööle saab, oli asi otsustatud!

Ei uurinud me lasteaiamaksu suurust ega lasteaiajärjekorra pikkust, ei perearstide ülekoormatust ega ummikutega ähvardavaid detailplaneeringuid.

Ausalt öeldes ei ole neist halvaendelistest märksõnadest meie jaoks ükski ka elu segavaks saanud. Muidugi, meil oli õnne perearstiga liitumisel ja nüüdseks 4-lapselise suurpere Viimsis sündinud lapsed ei pea lasteaiasabas ootama isegi siis, kui nende sünnipäev on aastakäigu lõpus. Aga tooni annavad meie elus hoopis teised teemad.

Erinevates lasteaedades kohtame järjest uusi võrratuid õpetajaid, spaa basseinid on ehitatud päriselt lastesõbralikeks, kohalikust vaiksest muuseumist on saanud imeliste inimestega pulbitsev ja samas kodune paik, vanaemadele on võimalik välja otsida linnabussi ja vallaliini sobituvad bussiajad...

Jah, muidugi oleme me ka ise aktiivsed olnud oma kodukeskkonna kujundamisel.

Oleme pedagoogidega avatud ja kaasamõtlevad, me anname vallamajja teada erinevatest kitsaskohtadest, oleme aidanud algatada ja edendada toredaid ühisüritusi. Aga eks see ole ju loomulik, kui sa tahad tunda end koduselt mitte ainult nelja seina vahel, vaid kodukandis laiemalt.

Soovitus sulle, kes sa end Viimsis veel päris koduselt ei tunne: väldi halle juukseid laste lasteaeda paigutamisel ja anna oma aus panus kasvõi argipäevaste sõidu- ja kõnniteede hooldamisse - pane end kirja Viimsi elanikuna, siin on ju su kodu. Ja siis hakka küla-, seltsi- ja vallaelus aktiivselt kaasa lööma ka!