Möödunud aastast jäi meelde tõeline, minu lapsepõlve mälestuste talv, kus hanged ulatusid räästani, ja tõsiselt kuum suvi. Kõik oli nagu päriselt.

Valla seisukohalt oli mööduval aastal kehvasti see, et takerdus üldplaneeringu menetlemine.

Hea on see, et vald vaatamata keerulisele majandussituatsioonile suutis suures osas kõik kavandatu käima lükata ja paljus ka lõpuni võidelda. Kaunist jõuluaega kõigile!

Kalev Konsa, Tabasalu Muusikakooli direktor

Isiklikus plaanis: avastasin enda jaoks purjetamise ja seda sai koos heade sõpradega päris palju harrastatud. Et suutsin end tõsiselt kokku võttes läbida kuumal suvel kahekuise väikelaevajuhi koolituse, sooritada eksami ja omandada paadijuhi load.

Rõõmustab muusikakoolis õpetajate seas valitsev loominguline õhkkond ja üksteisemõistmine, mis otseselt kandub üle õpilastele – on näha, et õpilased armastavad muusikakooli ja neile meeldib seal õppida.

Meeldiv on ka Tabasalu – Tallinna rattatee valmimine.

Rõõmustas ja üllatas see, et 1. mail tuli Rannamõisa kultuuriküla talgutele koristustöid tegema ligi sada kohalikku inimest.

Kurvastab Tabasalus Ranna tee muutumine üha suurema liiklusintensiivsusega transiitteeks. Seda läbivad raskeveokite hordid mitte ainult ei tekita müra, tolmu ja vibratsiooni, vaid panevad ka tõsiselt mõtlema võimalusele, et aastate kuludes ja hüppevõime nõrgenedes muutub päris arvestatavaks oht kodutänaval oma elunatuke autorataste alla jätta.

Ragnar Raidma, Vääna lasteaedalgkooli direktori kt

Lõppeval aastal sai täis 155 aastat kooli tegutsemisest Väänas. See ongi kõige meeldejäävam sündmus, mille tähistamisse panustas kogu koolipere. Loomulikult oli aasta jooksul palju muidki sündmusi, kuid nüüd jõuluajal aastale tagasi vaadates meenub kooli aastapäev kõige eredamalt.

Angelica Udeküll, Rannamõisa elanik


Kui rääkida möödunud aastast kodukandiga seotud teemadel, siis on meelde jäänud rida kohalikke toredaid suviseid rahvaüritusi, nagu jaanituli Väänas, Tabasalu päev, mis kujunes väga meeleolukaks, või siis ühtelaulmine ja muinastulede öö.

Isiklikus plaanis aga jääb sellesse aastasse üks tore raamat, mille koostöös Villa Benita peakoka Margus Tammega kaante vahele saime, kes muide on samuti Rannamõisa elanik. Raamatu nimi on Hõbedaste aastate kokaraamat. Kokkuvõtvalt võib öelda, et möödunud aasta oli väga töine ja toimekas, paljude meeleolukate tegemistega nii kodus kui võõrsil.

Eneli Hinno, Suurupi küla elanik


Meenutada ja meelde jätta tasub eelkõige häid asju. Lastekaitse ühingu liikmena on muidugi kõige paremini meelde jäänud lastekaitse päev, südamepäev ja jõuluretk, mis on juba traditsioonilised üritused ja millest võtab alati osa väga palju lapsi ja peresid. Ja kindlasti vallaelanike korraldatud korjandus aitamaks ühte kehval järjel olevat lastega peret, millest kujunes tänu inimeste südameheadusele jätkuv abistamisaktsioon.

Jõulud on ju rõõmu- ja rõõmuvalmistamise aeg, tahaks inimestele südamele panna, et ärgem unustagem neid, kellel on raske. Ka uude aastasse tahaks võtta kaasa selle meelespidamise, et igasse päeva peaks mahtuma vähemalt üks heategu.

Külli Riistop, Harkujärve lasteaed-algkooli direktor


Esimest korda kooli ajaloos on meil kaks paralleelklassi. Seega on õpilaste arv pidevalt suurenenud ning suureneb veel. Kuid seoses Alasniidu lasteaia valmimisega kolib varsti lasteaed meilt ära.

Aasta jooksul käis koolihoones palju komisjone ning ametiisikuid. Kõikide üksmeelne otsus oli, et vana majaga tuleb midagi ette võtta. Nüüd võib juba kindlalt väita: alates 1. septembrist kolime Harkujärve klubihoonesse. Praegune koolihoone tagastatakse omanikule.

Et tuleval suvel on noorte laulupidu, siis tegutsevad meil väga aktiivselt laulukoor ja tantsurühm.