Aju on hormonaalne süsteem. Taime vägi on aga erinev. Näiteks kevadel varajased esimesed lehed ja juured on kõige tugevamad puhastajad ja energia andjad. Sügisesed aga kannavad endas teistsugust energiat, sest selles on tugevam vastupanuvõime, kuna valmistab meid ette talveks ja aitab vastu panna külmale.

Taimed näitavad ka muid asju, näiteks sirel on lahkumise energia – kui keegi läheb kodust ära, siis näiteks sirel sellel aastal ei õitse.

Kollane värvus – võilill, vereurmarohi, üheksavägine, päevalill, saialill – neis on mõruainet, mis aitab meie sappi ja maksa tugevdada ja puhastada.

Hiirekõrvaseemned – kõrgvererõhutõve vastu, kuna ta on südamekujuline. Sisaldab samas ülipalju K-vitamiini.

Inimene on selline, nagu on tema elukeskkond. Eestimaal on paljudes taimedes palju kaltsiumi, ka joogivees, ja see näitab seda, et me peame olema tugevad ja vastupidavamad kui soojamaa inimesed.

Eestlased vajavad enim rahustavaid ja vastupanu suurendavaid taimi, mitte energiat tõstvaid ergutavaid taimi, kuna see on omane selle maa kliimale ja kuna just selleks need taimed meil kasvavad. Juurde peaks võtma magneesiumirikkaid taimi.

Millist ravimtaime kasutada?

• Münt: kustutaja ja unustaja– kui sul midagi vaja meelest ära kustutada, kasuta piparmünti; kui midagi on liiga palju, siis kustutab eelneva protsessi ja aitab alustada uut. Valuvastane taim, vähendab elektromagnetvälja mõju inimesele. Aitab vabastada kuhjunud ja vanaks läinud mõtetest tunnetest, peavalud.

• Raudrohi: verelill – vereringeorganid, paneb verejooksu kinni ninas, näiteks lehe hoidmine aitab, mõjutab vereloomet luuüdis. Annab energiat, kaotab masenduse, depressiooni ja ükskõiksuse. Külmetuse korral aitab kiiresti verevoolule kaasa, kasutada ainult hommikuti, kuna ta ergutab. Suur mõju naiste suguorganitele, aitab emaka kokku tõmbamisel, sünnitusel hea kaaslane. Erinevad traumad, kui haav ei taha kokku kasvada: raudrohi või tõrvasalv. Juua teena või teha tõmmis ja ennast sellega üle valada.

• Meliss: teeb südame rõõmsaks, kasutada ainult lehti ja enne õitsemist. Melissi energeetiline sõnum – rahulolutunde ja armastuse loomine iseenda suhtes. Kasutada õhtuti enne magamaminemist, rahustab südametegevust, tekitab heaolutunde. Mehed, kes ei mäleta unenägusid, hakkavad neid nägema ja mäletavad sisu.

Tugevad haavad, põletus, villid – melissi seerum, tõmmis peale panna. Lisaks on tal viiruste peatamise toime, bakterite leviku peatamine organites.

• Angervaks: valge kreemjas meelõhnaline taim, mis paneb sisemise tasakaalu paika, põletiku äravõtja, tugev palavikualandaja, kui teha tõmmis ja sellega keha sisse määrida, on kiirema toimega kui rohud. Naistele hea verejooksude puhul. Maagiline ja võimas taim parandab villid ja haavad.

• Kroonohakas – tõstab vererõhku.

• Punane ristik – kurguenergia, suguorganid. Naiste taim, lahendab kõik naiste probleemid kuni kliimaksini välja. Kliimaksi ajal naine hakkab uutmoodi maailma tunnetama ja ristik aitab tal selleni kiiremini jõuda. Suur östrogeeni allikas –energeetika, suhtlemine. Lisaks aitab päästa piinavatest köhadest, kõik erinevad bakteriaalsed ja muud viiruslikud köhahaigused. Paar tassi teed. Tinktuuri piserdada õhtul voodis enda peale, kui ei ole soovi uinuda.

• Nõges – liikumapanev jõud, kuna tema energia on terav, sest kokkupuutel nahaga ta kõrvetab ja tekitab teistsuguse emotsiooni. Toob välja inimese sisemise looma, tõstab sugutungi, toitainerikas taim, mis sisaldab palju vitamiine, mineraalidest enim rauda ja magneesiumi. Nõgesesalv – lahenevad need nahaprobleemid mis muude salvidega ära ei lähe, ohatised, allergilised lööbed.

• Põdrakanep – meeste taim– tulilill. Mõjub organismile sarnaselt nagu kanep – ergutab. Siberis korjatakse lehed ja külmutatakse, siis kuivatatakse ja keedetakse talvel piimas, seda jooki nimetatakse Ivan Chai, tänu sellele imejoogile elavad siberlased rasked talved üle. Kui kasutada põdrakanepi juurt, siis võib kolm ööpäeva järjest tantsida.

• Naistepuna – nimetatakse ka Johannese vereks. Müstiline, maagiline vägi, kuna sisaldab päikese kaudu tekkivat ainet hüperatsiin. Kasutada, kui kellelgi on süütunne, et ei ole piisavalt hea – tee, pigmendilaigud aitab ära võtta, kui kasutada tõmmist .Tugev rahusti, antidepressant, paljudes ravimites kasutatud taim. Naistepuna annab päikese sinu ellu