Delfi uuris mõlema kooli matemaatikaõpetajatelt, mis tingis nende õpilaste head tulemused.

Kolga keskkooli matemaatikaõpetaja Jana Laanpere ütles, et tulemused olenevad suuresti ikkagi konkreetsest lennust ja õpilaste motiveeritusest, samuti õpilaste ja õpetaja koostööst. Sel kevadel lõpetanud noored olid tema sõnul väga motiveeritud ning nende eesmärgid paigas.

Jana Laanpere: „Õpilased pidid tegema palju iseseisvat tööd, sest õpetasin samas klassis üheaegselt nii kitsama kui laiema eksami sooritajaid. Kuna pidin oma tähelepanu jagama, siis tuli õpilastel endal üksjagu pingutada ja ülesannete kallal pusida. Usun, et see aitas kaasa ja neil oli hea meel näha oma töö tulemusi. Kõrgeim tulemus oli 97 punkti.“

Kõik laiema eksami viis sooritajat õpivad nüüd edasi ülikoolis, enamik TTÜs. Jana Laanpere lisas, et päris hästi läks nende koolis ka kitsama eksami tegijatel.

Järgmisel aastal aga Kolga kooli tulemusi riigieksamite pingereas enam näha ei saa, sest kevadised lõpetajad olid keskkooli viimane lend. Nüüd on Kolgas vaid põhikool.

Vinni-Pajusti keskkooli matemaatikaõpetaja Rein Mursi käe all saavutasid üle 90 punkti pooled laiema eksami sooritanutest, kõrgeim tulemus oli 98 punkti.

Temagi sõnul sõltub palju õpilaste ja õpetaja koostööst: „Ega matemaatikas muud retsepti ole, kui tööd teha ja ülesandeid lahendada. Eks paljudel õpilastel oli eesmärk sooritada eksam hästi, et minna edasi õppima. Laiemat eksamit nõuti ju ülikooli sisseastumisel enamikel erialadel.“

Matemaatikaeksami tulemustega on Vinni-Pajusti keskkool paistnud pingereas silma varemgi. Eelmisel aastal oli kool neljas.

Rein Murs: „Meil on n-ö õppimise kallakuga kool. Ka kitsama matemaatikaeksami tegijad saavutasid Eesti keskmisest kõrgema tulemuse ja ka eksamite üldtabelis olime võrdlemisi heal kohal.“

Talle teadaolevalt on enamik 14-st laiema matemaatikaeksami sooritajast läinud edasi ülikooli ning suur osa nendest valis reaaleriala.