Elanike arvust 61% on registreeritud möödunud aasta jooksul lugejaks. Külastatavus langeb, sest atraktiivseid tegevusi napib. Suurenenud on virtuaalkülastuste arv, moodustades pea kolmandiku külastuste üldarvust. Rohkem on lapsi lugejaid, nende laenutuste arv on suurenenud, kuigi külastuskordade arv on väiksem. Lapsi huvitavaid tegevusi on raske pakkuda miinimumini viidud eelarve juures. Laenutuste arv on jäänud pea samale tasemele.

Enamlaenutatud raamatud  2013. aastal

Populaarsemate raamatute edetabeli esikolmikus on eesti autorid: Erik Tohvri "Mere taga"; Avo Kull "Vabrik"; Aile Alavee "Luule, ametnik".

Üldse eesti autoreid on nimekirjas üle poolte (54), nende hulgas Andrus Kivirähk, kes on kirjutanud raamatuid nii täiskasvanuile "Mees, kes teadis ussisõnu" kui lastele "Kaka ja kevad"; Tõnu Õnnepalu "Mandala"; Tiit Sepa; Marje Ernits jne.

Väliskirjanikest enamloetud krimiautorid on Darja Dontsova, Jo Nesbo, Mary Higgins Clark, Henning Mankell, Felix Francis.

Väliskirjanike armastusromaanidest on esikohal E.L. James "Viiskümmend halli varjundit", seejärel juba tutntud kirjanike Susan Mallery ning Nora Robertsi raamatud.

Edetabelis on noorsoo- ja lastekirjanduse vallast 14 raamatut: Ene Sepp "Minevik olevikus"; Kristiine Kuremaa "Liblika lein"; Ilmar Tomusk "Kriminaalsed viineripirukad"; Mika Keränen "Salapärane lillenäppaja" jne.

Populaarsed on mälestuste- ja elulooraamatud Helmi Puurist, Sulev Nõmmikust, Ellen Kaarmast.

Enam on raamatuid kirjastustelt Tänapäev 24,Varrak 14, Ersen 14, Eesti Raamat 8 ning esindatud on veel kirjastused Pegasus, Petrone Print, Tammerraamat, Pilgrim jt.

Sarjadest on esindatud Aja Lugu, Mirabilia, Šoti kriminullid, Agatha Raisini juhtumid, Varraku ajaviiteromaan, Hõbevaramu jt

Ministeeriumi poolt hinnatud-soovitatud teoseid esineb umbes viiendiku jagu.

Raamatukogus kohapeal ning veebilehel karuraamat.blogspt.com saate tutvuda nimekirjaga, kus on ühtlasi ära toodud raamatute kaanepildid ning teha valikuid.

Kas 2050 € päästab valla eelarve?

Kui jõustub vallavalitsuse poolne ettepanek eelarvekulude kärpimise osas, siis alates käesoleva aasta 24. aprillist koondatakse raamatukogust 0,5 ametikohta. Kokkuhoidu annab see sel aastal 2050€. Raamatukogu ei ole siis lahti enam kuuel päeval nädalas, puhkuse ajal on kogu suletud korraga pikemaks ajaks. Kui toimuvad töötaja koolitused või õppepäevad on raamatukogu kinni.

Taolises situatsioonis ei saa rääkida valla haldusalas oleva asutuse arengust vaid pigem taandarengust.