Gerli Olesk: "Õpetajate päev oli omamoodi kogemus. Mul oli plaan õpetajaks saada, aga peale õpetajate päeva enam ei taha. Ehk oli asi ka selles, et õpilased ei võtnud meid kuulda, kuna me pole päris õpetajad. Paljud ütlesid, et ma olen kuri, aga nad ei käitunud ju tunnis korralikult. Õpetaja töö nõuab tõesti külma närvi, et rahulikuks jääda. Soovin kõikidele õpetajatele jõudu ja jaksu, sest see amet ei olegi nii kerge, nagu paistab olevat."

Raili Soggar: "See amet polegi kõige kergem. Päeva lõpuks oli päris kurnatud tunne. Õpetaja koha pealt vaadates on ikkagi iga klass erinev, kes jutukad, kes vaiksed, kes kuulavad, kes mitte. Samas on õpetajatel mingi plaan ikkagi ees, ning ise pole vaja väga midagi välja mõelda. Kõige raskem oligi klassi n-ö maharahustamine."

Omar Jaar: "Väga lihtne oli, eriti algklassid. Tehti ilusti tööd. Ise pole kunagi mõelnud õpetaja ameti peale ega mõtle ka nüüd. Ei paku pinget. Olla päevast päeva klassi ees on igav. See üks päevgi juba tüütas ära."

Grethel Järvisto: "Kõik tundus väga tore. Õpilased tegid tööd rahulikult ja sõbralikult. See oli põnev kogemus: näha asja õpetaja silmade läbi. Muidugi meeldis ka see, et ei pidanud tundides istuma ja kuulama, vaid sai ise olla õpetaja rollis. Rohkem meeldis olla algklasside õpetaja, kuna väiksemad on märksa häbelikumad ja ei oska eriti vastu rääkida. Päev oli tore, põnev ja kogemusterohke. See küll ei tekitanud soovi saada õpetajaks, aga uuesti ühte päeva õpetaja rollis sooviks küll."

Leon Saarmets: "Huvitav kogemus. Igas klassis on isiksused, üks klass võib olla rahulik, teine aga täielik "loomaaed". Võtmeks on palju kannatust ja huvitav jutt. Kui klassil on igav või vähe tööd, siis lähebki rajuks."

Keven Kalle: Õpetajate päev oli päris huvitav. Sai uusi kogemusi ja natuke ka aimu, milline õpetajate töö välja näeb. Õpetaja olla ei olnudki nii raske. Kõik käitusid viisakalt ja olid tublid. Vähemasti oli nii nooremates klassides." 

Vastse-Kuuste Kooli direktor Inge Kalle andis koolikella üle õpetajate päeval direktori kohustusi täitnud Gerli Oleskile

Kolleegipreemia

Kolmandat õppeaastat järjest anti Vastse- Kuuste Koolis välja kolleegipreemia. Tänavu pälvis selle õpetaja Piia Liblik. Kolleegid tunnustasid teda kui väsimatut ja pühendunud õpetajat. "Tema kõrval tunneb igaüks, et teeb liiga vähe". Veel hinnati kõrgelt tema tööd rahvatantsuõpetajana, tunnustati tema huvitavaid kunsti- ja käsitööõpetuse töid.

Piiast peetakse lugu kui abivalmist ja toetavast kolleegist.

Kolleegipreemia pälvinud õpetaja Piia Liblik. Kooli kõige pisemad ja lõpuklass. Vastse-Kuuste Kooli direktor Inge Kalle andis koolikella üle õpetajate päeval direktori kohustusi täitnud Gerli Oleskile. Koolitus TAVATUD