Detsembri alguses kirjutasid õpilaskodus elavad lapsed, mis neile seal meeldib ja miks.

Kermo: Meil on kaheksa õpilast ja kolm kasvatajat. Meil on koroona ja lauamängud. Oleme omavahel sõbralikud. Me sööme kell pool 6 ja kell 8. Neljapäevad on poes käimi­se päevad. Kui me koolist tuleme, siis näitame kohe õppi­mised ette. Mulle meeldib õpilaskodus.

Kaja: Mulle meeldib õpilaskodus, sest siin on toredad kasvatajad ja saab noortekeskuses käia. Mulle meeldib, et saab ka kell pool kuus ja kell kaheksa süüa. Vahel saab ka koos süüa teha. Õpilaskodus on ka minu kõige parem sõ­ber ja me mängime koos. Temaga saab vahel nalja.

Karel Kristjan: Mulle meeldivad õpilaskodus kõik 3 õpeta­jat. Meid on 8 õpilast. Mulle meeldib ka noortekas käia. Oleme omavahel sõbralikud ja püüame olla korralikud. Mulle meeldib koroona ja koos juttu ajada. Kui me õpilas­kodusse tuleme, siis hakkame õppima. Mulle meeldib õpilaskodu. Rahulikke jõule ja kaunist aastavahetust! Valimisliit Maheda Igal aastal süütab keegi kuusel küünlad, mille leegid toovad vaikset jõulurahu. Ja su südamesse mahub korraga nii palju head, et seda jagama sa pead. Kui Sa keset ööd selle peale ärkad, et üks paks mees kotti topib sind, siis tea, et jõuluvanalt kingituseks keegi soovinud on Sind... Lõbusat aastavahetust! 

Madis: Me oleme omavahel sõbrad! Me saame kell 6 ja kell 8 süüa. Neljapäeval on poepäev. Vahel saame noorte­kas käia. Me peame õppimised ette näitama. Käin mitmes trennis ja tegemist on palju. Mulle meeldivad õpetajad!

Reiko: Mulle meeldib õpilaskodu sellepärast, et siin saab palju süüa ja siin ei ole igav. Mulle meeldivad kasvatajad ja me oleme sõbrad! Saab ka palju noortekeskuses olla ja sõpradega mängida. Siin on head kasvatajad, kes on sõbralikud ja abivalmis. Õpilaskodus on ainult üks laua­mäng -koroona. Võiks olla rohkem lauamänge, näiteks monopol. Vahel ka meisterdame.

Sirli: Õnneks oleme kõik head sõbrad. Tore, kui keegi meil külas käib. Mulle ei meeldi teistega tülis olla, tahame rohkem sõbralikult koos mängida. Ma püüan viisakalt käi­tuda nii kasvatajate kui ka poistega. Mulle meeldib õpilas­kodus olla.

Kasvataja Lille: Kasvatajate meelsus on alati positiivne. Tuleme õpilaskodusse rõõmsa ja hea tujuga. Töö, mida teeme on huvitav, kuid pingeline ja õpetlik.

Õhtupoolik õpilaskodus möödub õppides, sportides, meisterdades, raamatuid lugedes, filme vaadates, mängi­des. Kas teate, et meie õpilased oskavad hästi fantaseeri­da ja trikitada? Vahel juhtub ka õpilaskodus üht-teist: kõik teeme elus vigu, eksime, see on inimlik. Igat õpilast tuleb mõista. Õpetame neid tunnistama oma vigu, analüüsima juhtumit. Püüame üksteist usaldada. Õpime koos ja kont­rollime õpilaste kodutöid, nõuame hügieeninõuete täit­mist, puhtaid ja korras kooliriideid jne. Seep ja sokk, niit ja nõel on tihtipeale meie õhtused „kaaslased". Selline ongi õpilaskodu igapäevane elu.

On advendiaeg ja 13. detsembril käisid õpilaskodu lap­sed Rakvere Karmeli koguduse jõulumaal.