Veebruaris algab Taebla kul­tuuri-ja spordikeskuse osaline renoveerimine, saalid saavad tuletõkkeuksed ja vanast ventilat­sioonikambrist ehitatakse uus puhas ruum. Püüame tööd pla­neerida selliselt, et huvi-ja spor­ditegevus saaks üldjuhul samal ajal jätkuda.

Suve poole peaks algama vee­ja kanalisatsioonitrasside re­konstrueerimine Taeblas, Nigulas ja Paliveres. Mis mahus ja milli­sed tööd ära tehakse pole veel lõplikult selge. Nagu ikka on hin­napakkumised suuremad kui pla­neeritud raha ja seetõttu tuleb valida, millises järjekorras ja mis töid ette võetakse.

Kas on tulemas ka soojatorus­tike rekonstrueerimine? KIKi ra­haotsus on olemas, ehitushanked on senini nurjunud. Kindlasti kor­raldatakse uus ehitushange ja eks siis ole näha, kas ja millises mahus töid saab teostada.

Sellel aastal korraldatakse taas koos Oru vallaga 15.-22. juulil kihelkonnapäevi.

2 KIKi keskkonnateadlikkuse projekti on pooleli ja 1 uus alga-mas. See tähendab mitmeid tore­daid loodusmatku, õppereisi Ida-Virumaale, heakorratalguid jt üri­tusi. Üks projekt on suunatud Pa­livere Lasteaia lastele, teised kaasavad kõiki huvilisi.

Spordiklubid hoiavad elus tra­ditsioonilisi üritusi ja algatavad uusi, Palivere turismi-ja spordi­keskus areneb tasahaaval, aga siiski järjekindlalt.

Avatud noortekeskused toime­tavad tegusalt, hoogu kogub noorte volikogu, alanud on pä­randkultuuri koolitus, Palivere mehed püüavad luua vabatahtlike pritsumeeste komandot ja taas­käivitus beebikool, mis annab lootust tulevikuks.

Valmimas on uus valla kodule­hekülg. Omavalitsused lähevad järjest üle kodulehele, millel on ühtne ülesehituse põhimõte. Et kui külastada erinevate omavalit­suste kodulehti, siis on lihtsam leida vajalikku infot.

Suve alguseks peaks valda saabuma esimene elektriauto, mis on mõeldud eelkõige elanike­le sotsiaalteenuste osutamiseks. Selgust peab saama Taebla Gümnaasiumi jätkamise osas ja hea oleks, kui saaks teadmist, mis Läänemaa koolivõrgus tervi­kuna juhtub.

Ülaltoodu ei olnud kindlasti lõplik loetelu. Kõik ettevõtmised siia kirjatükki ei mahu ja kindlasti tuleb aasta jooksul ka uusi tore­daid algatusi, mis kohe ellu viiak­se.

Lõpuks tahaks meelde tuleta­da, et kõigil on õigus ja võimalus teha ettepanekuid uuteks ettevõt­misteks või juhtida tähelepanu probleemikohtadele, mis vajavad lahendamist. Kui kohe ei saa, siis ükskord ikka saab kõik head mõt­ted ka ellu viia.

Häid mõtteid ja nende elluvii­mist!