2016. aasta sümboliks on Tuleahv, seetõttu peab menüü olema mitmekülgne, laud aga rikkalik. Looduses on pühade talisman kõigesööja, antud liik kuulub taimetoitlaste hulka, kuid ei põlasta ka liha ära. Pidulaual hõivab väärika koha taignas küpsetatud kalkun või veiseliha rullid, seakarbonaad või praekana. Pärdik ei krimpsuta nina ka mereandide peale ja uusaasta saabumist pühitsevad inimesed ei peaks krevette, rannakarpe või kaheksajalgu kõrvale jätma.

Kui soovite külalisi ja lähikondlasi kokakunstiga pahviks lüüa, võite valmistada traditsioonilise „Salade Olivier russe“ ehk pealinnasalati, vorsti asemel krevette kasutades. Tulemus on tervisele kasulikum ja originaalne.

Võttes arvesse, et primaadid pole kulinaariakunstiga tuttavad, peaks valmistama uusaastaks 2016 roogasid, mis on lihtsad ja mida kõik võivad endale lubada, mis on samas aga maitsvad. Hoiduge suitsutatud toodetest! Kuid aega ei tasu toidu valmistamise arvelt küll kokku hoida, mingil juhul ei tohiks osta valmisroogi ja kaupluses kokku möksitud pooltooteid.

Desserdid

Ammust aega on teada, et ahvid on agarad maiustajad. Pühadeööl on igasugused magustoidud ja järelroad omal kohal.

Tordid, pirukad, koogid ja tarretised võimaldavad igale perenaisele avarat tegevusvälja. Käivitage oma fantaasia ja juhinduge oma parimast maitsest, unustamata soovitust igale poole värskeid puuvilju lisada.

Joogid

Joovastavate jookide valikul tuleks peatuda veinil. Erinevalt muudest napsudest on vein valmistatud viinamarjast, mida ahvid armastavad. Laual seisev ja klaasidesse valatav vahuvein loob pühadetuju ja uusaasta ootusärevuse, mis on vallatule talismanile mokkamööda. Lastele sobib joogiks värskelt pressitud puuviljamahl. Kui sellist võimalust pole, siis kõlbab neile ka morss või kompott.

Lauakaunistus

Uusaasta ahvile meeldivad aedviljatoidud, puuviljade üleküllus, sh tsitruselised. Apelsini- ja mandariinilõikudega või ananassitükikestega võib kaunistada taldrikuid, salativaase või veinipokaale.

Tuleahv peab lugu eredatest värvidest, seetõttu on soovitav laotada lauale pidulik lina ja paigutada siia-sinna mitmevärvilised salvrätikud ja suurlinad. Ahvid aktsepteerivad meeleldi ka linast kangast ja bambusalused.

Võib läbi mõtelda toidukordade jaotuskava. Näiteks võib vaasi asetada algul toidukile, peale aga salati. Seejärel pööratakse mahuti ümber ja eemaldatakse kile. Sellisel viisil omandab sisu omapärase vormi ja ebahariliku välimuse. See, milliseid toite uusaastal 2016 lauale panna sõltub vaid teie mõttelennust, peamine on, et võõrustus ei sisaldaks säilitusaineid ja toiduvärve, et see oleks naturaalne, ökoloogiliselt puhas ja tervisele kasulik. Liha, kala ja kana-kalkuni hulgas peab aedviljale ja eriti värsketele puuviljadele jääma oluline koht.