Oktoobrikuu III teisipäeva õhtul toimus meie majas I mälumängu õhtu.

Öeldakse, et julge pealehakkamine on pool võitu, kes kohale tulid, neil on kindlasti juba pool võitu käes.

Järgmine mälumäng toimub 20.novembril kell 18.00.

Ootame võistkondi kõikidest küladest. Käsitöö hooaeg on avatud. Pühapäeval, 11.novembril, kell 11.00 tuleme kokku, et alustada jõulukingituste ja -kaunistuste tegemist.

Oodatud on emad, vanaemad koos lastega. Oktoobrikuu III pühapäeval toimus külakeskuses perenaiste kokakool. Esimese koolipäeva pühendasime kõrvitsale. See oli tore ja meeleolukas päev kohaletulnuile, kõrvits ja perenaised on kiitmist väärt.

Järgmine õppeköögi kokakool toimub 18. novembril kell 11.00. Päeva pühendame kapsale, kaalikale ja porgandile.

Võta kaasa mõni huvitav retsept või tahad juba kodus midagi ette valmistada ja maitsmiseks kaasa tuua, kindlasti valmistame ka kohapeal mingi huvitava roa. Maitseelamusi jagame koos ja hindame parimaid. Oktoobrikuu viimasel nädalavahetusel oli külakeskus

Tahkuranna valla noorte päralt. Noorteprojek põlvkondade vaheline koostöö läbi isetegemise jõudis finaali.

Mulle meeldis väga teie üritus, teiega koos olemine, koos õppimine ja mul on hea meel, et me saime oma kogemusi, teadmisi ja oskusi teile edasi anda. Rohkem peaksime mõtlema põlvkondade vahelisele koostööle. Kindlasti leiame selleks võimalusi.

Detsembri tegemised

Õppeköögi kokakool 2. detsembril kell 11.00 -
Piparkoogid ja jõulusaiad

Käsitöö õpitoad

9. detsembril kell 11.00 Jõululaat

15. detsember kell 10.00 Mälumäng 18. detsember kell 18.00.
Soovin vallarahvale tegusat ja toimekat talveaega Renate Lind

Kõrvitsapäeva parimad palad

Kõrvitsa toormoos

2 kg kõrvitsat, 3 apelsini, 3 sidrunit, 1 kg suhkrut, sidrunihapet, sidruni- ja apelsinikoort.

Koori kõrvits, apelsinid ja sidrunid. Eemalda seemned.
Kas riivi kõik või lase läbi hakklihamasina (või saumikserda). Lisa suhkur, sidrunihape, riivitud koored ja sega korralikult.
Hoia toatemperatuuril, kuni suhkur on sulanud.
Tõsta purkidesse ja hoia külmas.

Rebitav kõrvitsakaneelisai

12 g kuivpärmi, 6 dl jahu, 1,2 dl piima, 1,8 dl kõrvitsapüreed, 50 g võid, 50 g suhkrut, näpuotsatäis soola.

Vahele: 2 dl suhkrut, 2 spl kaneeli, 50 g võid. Kuumuta koorega kõrvitsatükke ahjus u 20 min, koori ja püreeri. Jahuta.

Kuumuta potis piim ja või kuni või on sulanud.
Sega jahu hulka pärm, sool ja suhkur. Lisa jahu hulka toasoe või-piimasegu ja toasoe kõrvitsapüree. Sõtku, kuni saad ühtlase taina, vajadusel lisa jahu. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kahekordseks kerkida.

Vahepeal sulata või ja sega suhkur kaneeliga. Rulli kerkinud tainas nelinurkseks, kata sulavõiga ja raputa peale kaneelisegu. Lõika tainast u 6 pikka riba (u 5cm) ja tõsta need üksteise peale. Lõika kuhi 5ks või 6ks. Tõsta kuhjad küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi tihedalt üksteise vastu. Küpseta 180° juures u 30-40 min.