Juulikuu esimesel nädalal liigutas ilmselt kõiki Tallinnas toimunud noorte laulu- ja tantsupidu. Me võime väga uhked olla, et meie vallast oli kohal nii palju lauljaid ja tantsijaid - ka pole kaugeltki mitte igal linnal-vallal välja panna niivõrd esinduslikku orkestrit nagu seda on Tapa linna orkester.

Vallavalitsus, kas siis ise otse või koostöös mõne MTÜ-ga tegeleb praegu paljude projektidega, mis on saanud rahastamisotsuse või mida veel augustis ja septembris vaja rahastajatele esitada. Näidetena võib tuua Jäneda spordihoone riietusruumide ehitamise, Jäneda kooli kõrvalhoone rekonstrueerimise, Tapa linna kergliiklusteede projekteerimise, Kalijärve truubi rekonstrueerimise, Tapa vene gümnaasiumi tööõpetuse ruumide remondi, auruveduri kordategemise. Jätkuvad veeprojektid ja kaugküttetorustiku rekonstrueerimise projekt. Suuremate projektidega, mis on käimas või juba lõpule viidud viimase kahe aasta jooksul, on valda toodud juurde ca 8,3 miljoni euro väärtuses toetusraha. Valmis on saanud projekt, mille käigus ehitatakse Lehtse koolihoone uus osa ümber lasteaia ruumideks. Vallavalitsus esitab projekti KIK-i selle osa maaküttele viimise rahastamiseks augustis.

Rõõmu teeb veel see, et on kenasti käima läinud ja osutunud inimestele vajalikuks omastehoolduse teenus, mida osutatakse Tapa haigla ruumides. Läbirääkimised käivad ka MTÜ Seeniori tegevuse üleviimiseks Valve 30 ruumidesse. Sellega saab lahenduse senine äärmine ruumikitsikus seltsi tegevuses. Selleks aastaks Jeeriko tegevuse toetamiseks eelarveliste vahendite arvelt sai käima lükatud ka lastelaagri projekt koostöös Ave Pappega. Laagis olevad lapsed osalevad vallas heakorratöödel.

Juulis toimus veel ka konkurss Tapa vene gümnaasiumi direktori ametikoha täitmiseks. Parimaks kandidaadiks osutus Naima Sild, kelle otsustas komisjon esitada vallavalitsusele kinnitamiseks sellele ametikohale. Vallavalitsus otsib veel haridusnõunikku, abivallavanemat ja korrakaitsespetsialisti. Loodame leida pädevad inimesed nendele ametikohtadele augustikuu jooksul.

Vallavalitsus tegeleb intensiivselt juba järgmise aasta eelarve ettevalmistamisega, sellest aga lähemalt siis, kui eelarve on volikogule kinnitamiseks üle antud. Samuti on lõpusirgel Tapa valla üldplaneeringu koostamine ning valla arengukava uuendamine.

Lähematest kultuurisündmustest rääkides, siis alanud on Jäneda mõisa rosaariumikontserdid ning 7. augustil leiab Tapal aset Vorstifestival. Spordi- ja kultuuriüritusi jätkub suvel tõesti kõikjale Tapa valda, seega olge ise aktiivsed ja siis leiate ka põnevaid võimalusi oma vaba aja veetmiseks.