Sellele järgnes aktiivne nädal, mis algas Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakoolis, kus kolme eriala poisid panid tüdrukud proovile.

Esimesena vastati IT-viktoriini küsimustele. Samas valdkonnas pidid neiud ka kaablit valmistama. Kui see neil 100% ei õnnestunud, siis poisid viskasid nalja, et sellega Facebooki küll ei saa.

Teise erialana tutvustati neile ehitust, sealsed õpilased olid ettevalmistanud kaks kõrvuti võistlusrada. Tüdrukud pidid aja peale trelliga kruvi puusse keerama, saagima ja tööriistakohvri kokku panema. Kiireimad said nokamütsid ja vastavalt kohale pliiatsi, mõõdulindi ja mälupulga. Viimasena võtsid tehnika eriala noormehed kandidaate vastu, nad pidid üles leidma auto aku ja varuratta ning said uhiuue Hollandi traktoriga proovisõitu teha. Tütarlastele täitsa meeldisid need poiste alad.

Samuti külastati pealinnas asuvat Sparta spordiklubi ja teise poole päevast veetsid neiud Männiku teel asuvas Militaarseikluses. Sealset külastust saab võrrelda lausa lavalaudadele astumisega, algul kardetakse, aga pärast ei taheta, et üritus läbi saaks.

Tutvustuse ajal tüdrukud ikka muretsesid valu ja sinikate pärast, aga peale esimest neljaminutilist sõjamängu sooviti kiiresti relv laadida ja uuesti rajale suunduda. Ka täpsuslaskmine läks neil sealsete spetsialistide sõnul üllatavalt hästi.

Missikandidaatide fotopäev toimus sel aastal Eesti Fotos Jevgeni Fokini juhendamisel, pildistas Marin Sild, riided Halens ja jumestus Oriflame, kõhupai eest hoolitsesid Mamma tooted. Stilist Jevgeni Fokin kaasas juba sellele järgnenud nädalal Raplamaa neide modellideks Iris Janvieri kevadkollektsiooni esitlusel Butterfly lounges, kus neid tehti mänguliselt kehastudes sekretärideks.

Traditsiooniliste kohtadena on külastatud Raplamaa Päästeametit ning Sillaotsa Talumuuseumi, viimases tehti lisaks maitsvale leivale ka meevahast küünlaid, mis jäid neidudele antud külastust kingitusena meenutama.

Saarioinen Eesti võttis kandidaate vastu kaitseriietega, et kõik vastaks hügieeninõuetele ning tüdrukud saaksid ka ise kätt proovida pannkookide komplekteerimisel.

Ilumeelt paitas Make Up Store meigikunstnik Kairit Tuhkanen ja samal pärastlõunal osteldi Rotermanni kvartalis Springfieli kaupluses, kust neiud said endale kleidid, mida kantakse žüriiga eelkohtumisel kui ka lõppvõistlusele järgneval afterparty'l ööklubis Madhouse.

Rapla inimesed, kes on asunud tööle põnevates kohtades, kaasavad kohalikke neidusid oma tegemistesse rõõmuga. Nii kutsus Siret Luugima Miss Raplamaa kandidaadid Viikingite külla, kus kanti ajasturõivaid, lasti vibu ja heideti katapuldiga.

Kõikide nende külastuste vahele on mahtunud ka tantsu- ja liikumistreeningud Eva-Lena Raenoki ja Victoria Kassi juhendamisel.

Miss Raplamaa 20. juubeliüritus leiab aset 5. aprillil kell 18.00 Sadolin Spordihoones, lisaks 2014. aasta kandidaatidele astuvad taas lavale eelnenud Miss Raplamaa tiitliga kroonitud kaunitarid.

Õhtut juhivad Kadri Adamson ja Juss Haasma ning akustilise kontserdiga esineb „Su nägu kõlab tuttavalt" telesaate võitja Koit Toome. Piletid müügil Piletilevis.